De Sant Vicenç dels Horts a Torí amb la Formació Professional per bandera

14 junio 2023

Comunicació Sant Vicenç dels Horts

l

Des del 4 fins al 24 de juny un grup d'estudiants de Grau Mitjà d'Electricitat, Mecanització i de Carrosseria estan fent una mobilitat de pràctiques a tallers i empreses a la terra de Don Bosco.

Des del diumenge 4 fins al dissabte 24 de juny, 10 alumnes de Grau Mitjà d’Electricitat, Mecanització i de Carrosseria estan fent una mobilitat de pràctiques en tallers i empreses a Itàlia, concretament a Torí.
Aquest programa Erasmus+, en línia amb l’aposta educativa de les diferents escoles salesianes, se centra en l’aprenentatge formal i informal més enllà de les fronteres, amb una clara vocació d’internacionalització obrint-se a països tercers amb l’objectiu de millorar les capacitats educatives i formatives de les persones per a l’ocupabilitat d’estudiants, professorat i empreses.

Per a Jordi Piró, responsable de Relacions Internacionals de Salesians Sant Vicenç dels Horts, aquesta experiència és molt enriquidora per als alumnes. “Actualment també tenim tres noies de comerç a Dublín. A elles se li uneixen Nora, Víctor, Iván, Jacob, Toni, Raúl, Bruno, Pau, Iván i Edgardo. Això són el rostre Erasmus+ del nostre centre i fan pràctiques a diferents empreses”, compareu sobre una experiència que marca.

Durant els dies 6 i 7 de juny, el professor Miguel Peinado els ha acompanyat en el viatge, els ha ajudat a instal·lar-se en dos pisos a prop dels centres de treball i els ha presentat a les empreses.
“Ja estan duent a terme les pràctiques de 6 hores diàries, obrint camins en el seu recorregut formatiu i vivint una experiència que segur serà una gran empenta per al seu projecte de vida”, explicaven.

Tot aquest exemple formatiu cobra un valor especial en desenvolupar-se a la terra de Don Bosco. El fundador salesià, guiat per un somni i interpel·lat per la realitat que va viure al Torí del segle XIX, va saber donar una resposta educativa, des del sistema preventiu, a les necessitats juvenils. La creació dels tallers i la seva preocupació pel món obrer faran que amb el pas del temps la formació professional sigui un senyal d’identitat dels Salesians i Sant Joan Bosco es converteixi en el patró de la formació professional. Avui els joves de Sant Vicenç dels Horts arriben fins a Torí portant la formació professional per bandera.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…