​»Don Bosco va somniar amb La Orotava”

5 mayo 2023

Por Salesians Comunicació

l

Durant la jornada del 3 de maig el Rector Major de la Congregació Salesiana es va trobar amb joves, educadors, membres de la Família Salesiana i autoritats civils amb motiu del 75 aniversari de la tasca salesiana en la vila orotavenca.

Tenerife, 3 de maig de 2023. El Rector Major dels Salesians, l’espanyol Ángel Fernández Artime (Gozón-Luanco, Astúries, 1960), va fer la seva segona parada en l’itinerari durant la seva segona jornada a Tenerife emmarcada en els actes del 75 aniversari de Salesians La Orotava.

El punt de partença, com no poda ser d’altra forma, fou el pati de la casa salesiana on totes les etapes educatives fruïen d’una trobada festiva per a recrear l’estil ‘oratorià’ per agrair d’aquesta forma la visita del desè suscessor.

“Fa més de 30 anys que escoltava el nom d’aquesta casa de La Orotava i mai hi havia pogut venir. Per això estic molt content d’estar junts, per a saludar-vos i per posar rostres, des dels més petits fins els més grans. És molt especial que ens puguem veure”, compartia en la seva primera salutació on va ésser acompanyat per Juan Carlos Pérez Godoy, Conseller per a la Regió Mediterrània, Ángel Asurmendi, Provincial de la Inspectoria, Paco Jaldo, director de la presència salesiana, i María Luz Orta Hdez., directora del col·legi.

“Don Bosco somià amb La Orotava. Aquests 75 anys que se celebren, en els que s’ha compartit tanta vida, mostren que l’obra de Don Bosco s’ha fet realitat a Tenerife en cada un de vosaltres”, explicava. “Dintre d’uns anys, seran els vostres fills i filles els qui estiguin en aquest pati celebrant el centenari i parlareu d’aquest dia. Així que seguiu creixent en els vostres anys perquè hi poseu arrels”, finalitzava per a donar pas a las fotografies de família amb les distintes etapes amb el Teide com a testimoni.
Després de la sessió fotogràfica amb l’alumnat i el recorregut per les instal·lacions, es va fer la visita a l’ajuntament amb la salutació a l’alcalde de la Vila de La Orotava, D. Francisco Linares García, a qui va agrair l’estima de la localitat vers tot ‘el que és salesià’, com es va poder comprovar en la recent coronació de Maria Auxiliadora i que es demostra dia rere dia.

Durant la tarda es feu una trobada de tota la Comunitat Educativa Pastoral i de la Família Salesiana, on va poder dialogar amb representants de la Família Salesiana, de l’Associació de Mares i Pares, dels clubs esportius, educadors, joves del Centre Juvenil, junt a la ONGD Bosco Global i la Fundació Don Bosco, responent a qüestions com “el paper de la família dins de la Comunitat Educativa Pastoral”, “la importància de la Família Salesiana en una obra de gestió seglar”, “l’animació missionera” o “com integrar els diferents ambients en una mateixa obra”, als qui va donar diferents consells amb la seva forma d’ésser i de sentir en salesià. “El pati és sagrat. Ha de ser el sagrament de la presència”, explicava.

Aquest moment finalitzà amb la benedicció d’una rajola commemorativa i amb l’Eucaristia posterior de renovació del compromís salesià. “Mai no m’he cansat de dir durant els meus deu anys de servei recorrent el món salesià que els joves han d’estar en el centre de tota obra salesiana, en el nom del Senyor Jesús i amb l’estil i fidelitat a Don Bosco”, assenyalava en la seva homilia amb la que feia balanç dels moments compartits a Tenerife.

“El cor de cada jove té una clau per obrir-lo, però aquesta clau només obre des de dins. Aquesta ha de ser la màgia salesiana. Don Bosco era un mag en fer sentir als seus xicots que era possible obrir el cor. Tot això era possible perquè s’havia guanyat el seu afecte. Que segueixi estant dins del decàleg de l’estil salesià”, finalitzava animant a treure el màxim partit en els propers 25 anys abans d’assolir el centenari.

Una jornada per a donar gràcies per aquest projecte amb arrels salesianes profundes, centrades en la tasca en favor de la promoció social i educativa dels vilatans. Una missió que arriba intacta fins l’actualitat i que es construeix sobre la devoció a Maria Auxiliadora, que segueix guiant els passos de tots els qui formen aquesta comunitat educativa i pastoral i impulsant el compliment dels objectius fundacionals de La Orotava: ser referents en l’entorn i transformadors de la societat.

La següent parada tindrà lloc el 4 de maig amb la visita a Las Palmas de Gran Canària on tindrà ocasió de compartir el centenari de la presència local.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…