«Dóna la vida per les ovelles»: La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora celebra l’ordenació sacerdotal del salesià Bernabé Arjona Cañas

16 mayo 2022

Salesians Comunicació

l

A la tarda del dissabte 14, al Santuari de Maria Auxiliadora de Córdoba, es va ordenar com a ministre de l'Església al servei del poble de Déu en una solemne cerimònia que va estar presidida pel bisbe de Córdoba, D. Demetrio Fernández González.

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora va celebrar en la tarda del dissabte 14, al Santuari de Maria Auxiliadora de Córdoba, l’ordenació sacerdotal del salesià Bernabé Arjona Cañas que va estar acompanyada per l’inspector Ángel Asurmendi, juntament amb una representació del Consell Provincial, nombrosos Salesians, familiars, amics, membres de la Família Salesiana, i més d’un centenar de joves procedents de diferents presències salesianes d’Espanya.

Sota el lema «Dóna la vida per les ovelles (Jn 10, 11b)» es va ordenar com a ministre de l’Església al servei del poble de Déu en una solemne cerimònia que va estar presidida pel bisbe de Córdoba, D. Demetrio Fernández González, que fou l’encarregat de la imposició de mans i la pregària consecratòria.

A la seva homilia va destacar el regal extraordinari que fa el Senyor als joves sacerdots, les seves famílies i la Família Salesiana. «El sagrament de l’ordre és la pròpia persona consagrada la que es posa a disposició de Crist i al capdavant del poble de Déu. És el que aquesta tarda celebrem en aquest Santuari de Córdoba», comentava per afegir un afectuós missatge al salesià i la felicitació a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora i a la família. “Estimat Bernabé. Has vingut a aquest lloc infinitat de vegades d’infant, adolescent i jove. Aquí va sorgir la teva vocació salesiana per servir a l’estil de Don Bosco per educar els joves amb amor com ens ensenya. Així que la nostra enhorabona. Que tothom s’assabenti ara que un antic alumne ha estat ordenat. És un bé i una honra”.

Posteriorment va animar que brotessin les vocacions en un ‘examen continu’ en què l’excel·lència estarà en la forma de transmetre la fe i les ganes de ser salesià. «Segur que aquesta ordenació serveix com a exemple i, Déu a través vostre, anima molts joves als que els tocarà el cor. I tu? Podries ser Salesià?. És un moment de donar gràcies a Déu i és una ocasió que interpel·la i cal posar-hi l’accent», destacava. «Felicitats també a la casa de Córdoba per aquest antic alumne que avui és ordenat prevere i posat al servei dels objectius pastorals», compartia amb el desig d’una fructífera experiència com a sacerdot en aquelles destinacions on l’obediència el porti “de comunitat en comunitat”, com Pablo i Bernabé a l’Evangeli.

La celebració, emmarcada dins dels actes finals del ‘Ens mou l’esperança’, va servir per donar gràcies pel do de la vocació durant els diferents moments de la cerimònia, com la presentació del candidat, la manifestació de les intencions, la imposició de mans, el revestir-se amb la casulla i l’estola o el lliurament del pa i el vi, en què es va poder comprovar com és possible deixar-se interrogar per ‘donar la seva vida per les seves ovelles’.

Abans de finalitzar, el Provincial Salesià va voler dedicar unes paraules d’acció de gràcies amb un record especial per a totes les persones que han tingut un paper clau en aquest procés.«Gràcies pel suport que significa la vostra presència aquí. És un esdeveniment de Família Salesiana que té un sacerdot nou disposat a lliurar la seva vida pels joves fins al final. Gràcies pel suport i l’acollida. No només parla del moment present. També significa el recorregut de Bernabé al llarg de tots aquests anys que ha deixat una llarga llista de noms i de rostres com a pinzellades que es congreguen aquí aquesta tarda», compartia en un tancament emocionant amb unes afectuoses paraules als pares de Bernabé i al protagonista de la tarda. “Aquí tens els teus germans salesians. Volem estar al teu costat per alegrar-nos amb tu i fer-te una abraçada en els moments de patiment. El teu servei adquireix una dimensió extraordinària en la construcció del Regne de Déu i al servei als joves. Que al final de la teva vida puguis fer realitat allò de Don Bosco: fins i tot el meu darrer alè ha estat pels joves. Moltes gràcies”, s’acabava.

Amb el cant del ‘Rendidos a tus plantas’ i les tradicionals fotos de família concloïa una trobada que tindria com a colofó durant el cap de setmana la celebració de la primera missa de Bernabé durant el matí el 15 de maig a la parròquia de Maria Auxiliadora de Badajoz.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»76956,76954,76953,76952,76951,76950,76949,76941,76934,76935,76942,76943,76936,76937,76938,76946,76947,76939,76940,76948,76931,76932″ row_height=»82″ _builder_version=»4.17.3″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.