Educació, esport i solidaritat s’uneixen als XX Jocs Intersalesians, en què participen 1500 infants i joves

7 junio 2022

Salesians Comunicació

l

Esportistes arribats de 15 cases salesianes són a Elx per celebrar la festa de l'esport salesià.

Més de 1.500 joves van omplir la Ciutat Esportiva d’Elx des de les 8 del matí i fins les 20 h de la tarda, vinguts des de 15 cases Salesianes: Alcoi, Alacant, Borriana, Cabezo de Torres, Cartagena, Córdoba, El Campello, Ibi, La Almunia, València Sant Antoni Abat i Sant Joan Bosco, Villena, Zaragoza i l’amfitriona, Elx. 

La inauguració dels jocs va ser duta a terme per l’alcalde de la ciutat, Carlos González Serna, acompanyats del regidor d’Esports Vicente Alberola i el salesià de la Casa d’Elx, Manolo Hurtado Solis.

A partir de les 10 h del matí van començar les competicions que engloben diversos esports en diferents categories: bàsquet, handbol, voleibol, futbol i tennis. La fi de les competicions tindrà lloc a les 7 de la tarda, fent-se el lliurament de trofeus a peu de pista.

El moment més entranyable va ser l’ofrena a Maria Auxiliadora a la qual se li van lliurar materials necessaris per a la realització del Camí de Sant Jaume per als infants i joves de la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás. A més, la trobada ha tingut el matís solidari que cada participant ha contribuït amb un euro a un projecte solidari de l’ONGD Bosco Global.

La cloenda dels jocs va comptar amb la participació dels joves de l’Associació Gent Jove, que van presentar una peça del musical The Greatest Show. This is me.  

Per concloure, la regidora d’Educació, María José Martínez Gutiérrez, va fer el tancament de la jornada convidant els participants a continuar apostant per l’esport educatiu i salesià.

L’esport educatiu salesià

Els Jocs Intersalesians són la celebració anual més important de l’esport salesià. Es tracta d’una competició de format de concentració, d’un dia sencer, que es disputa entre tots els col·legis salesians de la zona de Llevant i Aragó (abarca des de Cartagena fins a Zaragoza) i en aquesta 20a edició es fa extensiva a la part d’Andalusia, Madrid, Castella-la Manxa, Catalunya i les Illes Balears.

Aquesta competició es disputa des de 2001, essent cada any una seu diferent i sent la segona edició que es disputa a Elx (l’anterior es va disputar el 2.010).

En aquesta competició cada entitat organitzadora ofereix els esports que segons les seves infraestructures pot albergar, sent assídues les competicions de futbol, ​​bàsquet i voleibol, i menys ofertes l’handbol, el tennis i l’atletisme.

Des de fa mesos, es treballa amb esforç i il·lusió en la preparació d’aquesta edició, degut a la magnitud que està aconseguint com a oferta esportiva, quantitat de participants i públic.

Quan l’esport està estretament associat al joc, esdevé manifestació lúdica i espontània. Per a molts infants, adolescents i joves, és activitat de diversió i passatemps, moment apte per a l’exercici físic, per trobar-se amb els amics i les amigues, en un àmbit de creativitat i autorrealització, factors importants per a l’equilibri de la pròpia personalitat.

Pots conèixer més sobre la Proposta Salesiana de l’Esport Educatiu a la web.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
La campaña Jóvenes en Positivo abre camino hacia una visión de la juventud activa y transformadora

La campaña Jóvenes en Positivo abre camino hacia una visión de la juventud activa y transformadora

la campaña promovida por el Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil, La Coordinadora Estatal de Plataformas Sociales Salesianas, la Confederación de Centros Juveniles Don Bosco, Escuelas Salesianas, Misiones Salesianas, y las ONGD Jóvenes y Desarrollo y Bosco Global, han visibilizado y dado voz a muchos de los principales temas que preocupan a las personas jóvenes a través de la campaña Jóvenes en Positivo.

smxSocial
Bosco Global acompaña a los adolescentes de Salesianos Morón en la creación de un vídeo para sensibilizar sobre la riqueza de la diversidad

Bosco Global acompaña a los adolescentes de Salesianos Morón en la creación de un vídeo para sensibilizar sobre la riqueza de la diversidad

Alumnado de 1º y 2º de la ESO lo realizan en el marco del proyecto “Desmontando tu lado hater”, impulsado por la ONGD y financiado por la Agencia Andaluza de Cooperación Internacional para el Desarrollo.