El Cercle Màgic Internacional Don Bosco treu un any més la solidaritat del barret de copa

8 enero 2024

Salesians Comunicació

l

La casa salesiana de la Trinidad acull el divendres 19 de gener una nova edició de la gala "La Màgia de Don Bosco" per recaptar fons per al Projecte Aprés, iniciativa que ofereix suport psicosocial per a menors.

Sant Joan Bosco, considerat el Patró dels Mags i Il·lusionistes, va rebre aquest reconeixement històric des de la celebració del congrés nacional de màgia de Segovia de 1953, any en què es va establir la data del 31 de gener pel seu exemple d’educació i evangelització a els joves amb l’ús d’aquest noble art.

Amb aquest sentit, la casa salesiana de la Santísima Trinidad de Sevilla organitza en el marc de les festes en honor seu aquest divendres 19 de gener una nova edició de l’espectacle «La Màgia de Don Bosco». Aquesta gala, organitzada pel Centre Juvenil Adelante, en col·laboració amb el Cercle Màgic Internacional Don Bosco (CMIDB), reuneix al mag Markuss, al mag Manuel Paz i al mag Migue Ramírez, per portar «la il·lusió, de manera preferencial, els més desesperançats», tal com diuen a l’ideari del CMIDB, en un xou de 75 minuts de durada.

És per això que tot allò recaptat amb les entrades, que es poden adquirir de forma on line o a la taquilla, anirà destinat al Projecte Aprés, iniciativa de la casa salesiana de Trinidad que ofereix suport psicosocial per a menors per afavorir la superació de les situacions de fracàs social i personal a través de la millora del rendiment i promoció escolar, l’increment de motivació cap a la pròpia formació o l’augment de competències personals.

Pots conèixer més sobre el projecte Aprés 

TRES MAGS DE PRIMER NIVELL

“Jo vaig començar cap als 29 anys, aproximadament, amb una caixa de màgia de carta de Vallarino, aquí va començar la meva curiositat i vaig començar a assajar. Aquesta curiositat em va fer apuntar-me al pub “màgia i música”. Sempre autodidacta, ja que la màgia la tenia en segon pla per feina, em vaig llançar a actuar en gales benèfiques, aniversaris i comunions. Vaig anar fins a concursant de ‘Tu sí que vales’, per això em considero un mag divertit i barrut encara que el més bonic és repartir la màgia i veure aquestes caretes de sorpresa i il·lusió”, comparteix el mag Markuss sobre els seus inicis i la seva manera de viure aquesta vocació.

D’altra banda, el mag Migue Ramírez va ser molt prematur en aquest món. “Als set anys començo a fer màgia gràcies a una caixa de Màgia Borràs que precisament els Reis Mags li van portar a la meva germana. Anys més tard començo a fer actuacions amb espectacles com Asómbrate, per recaptar fons per al terratrèmol d’Haití. Aquest espectacle precisament va ser al teatre dels Salesians, al costat de Nolo i Charly, amb els quals anys més tard vam fer l’espectacle «Chass… recordes?», que també vam estrenar a la casa salesiana i el vam portar al teatre Alameda en un dels cicles de màgia de la ciutat de Sevilla, amb Mario el Mago”, explica sent un dels mags que va rebre el primer premi de màgia d’escenari amb el cercle màgic internacional Don Bosco, i segon premi a la quedada màgica andalusa en la categoria d’escenari, a més de concursant a Got Talent España

I aquest elenc d’estrelles el tanca el mag Manuel Paz. “Vaig començar de petit en la màgia gràcies a un llibre d’il·lusionisme. A partir d’aquí entro al cercle màgic sevillà i avui dia pertanyo a l’associació sevillana de Màgia, i sóc col·laborador habitual de gales màgiques i esdeveniments solidaris. Si m’hagués de presentar breument: Un mag alegre i divertit que et portarà a un món de fantasia i il·lusió”, conclou.

SOBRE EL CERCLE MÀGIC INTERNACIONAL DON BOSCO

El CMIDB és un moviment vinculat a la Pastoral Juvenil dels Salesians, que neix a Espanya i és present a diversos països.

Tot va començar amb Sant Joan Bosco, quan sent un jove capellà era capaç de sorprendre i guanyar-se la simpatia dels joves més allunyats i conflictius de la societat turinesa, a Itàlia. La il·lusió provocada per uns senzills però atraients jocs de prestidigitació portava a l’esperança de sentir-se estimats, aprendre un ofici i trobar una feina digna, sabent-se acompanyats per un veritable pare, mestre, mag i amic.

A Espanya va ser l’any 1992, quan un deixeble de Sant Joan Bosco, el Mag Luna va sortir del seu barret de copa a Sanlúcar la MaYor (Sevilla – Espanya), un jove amb tot just 19 anys complerts i amb desitjos de viure la seva vida al estil salesià volia entusiasmar els seus amics amb la Màgia. Al cap de poc temps van començar les gires, Campaments Urbans, Parròquies, Cases d’Acollides, La presó, Col·legis, Parròquies… En la seva ment va sorgir una idea: un Cercle Màgic on amb els mateixos desitjos fem molt més.

Aquestes últimes setmanes han rellançat l’himne del Cercle Màgic a Spotify, Apple Music i Youtube.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…