El ‘col·legi de màgia Hogwarts’ acull més d’un centenar de mags aragonesos

14 diciembre 2023

Comunicació Maín

l

La trobada formativa de la Federació Maín va reunir preanimadors i animadors dels quatre centres juvenils d'Aragó.

El dia 6 de desembre començava el ‘Finde Mágico’, una trobada formativa de 3 dies en què participarien més d’un centenar de preanimadors i animadors dels quatre centres juvenils de la Federació Maín d’Aragó.

La temàtica escollida per a aquesta trobada va ser ‘Harry Potter’, per la qual cosa, el col·legi salesià de La Almunia de Doña Godina, lloc escollit per a la trobada, es va convertir durant tres dies en el col·legi de màgia i fetilleria de Hogwarts.

“El dia 6 les nostres quatre cases amb els seus centres juvenils arribaven uniformats i preparats per a aquesta nova aventura on anaven a formar-se i a conviure amb les altres cases. Barasona apareixia de vermell defensant els colors de Gryffindor, Club Amigos com Slytherin de verd, AJB de groc com a Hufflepuff i Trobada d’amics de blau com a Ravenclaw”, explicaven sobre l’acollida.

El moment inicial va estar marcat per l’oració i la benvinguda preparada per l’equip de pastoral de la Federació i un petit joc que va servir per començar a conèixer-se i entaular relació amb les noves cares. Després de dinar començaven els blocs formatius on, separant-los als 4 nivells, cadascun rebia una formació adaptada a les necessitats (sent pre-animadors nivell 1 i nivell 2, curs de monitors, i animadors titulats i veterans). A la nit, reunits tots al pati començava “el torneig dels quatre mags” on van poder passar una estona distesa i de convivència.

El dia 7 va transcórrer amb blocs formatius, tant al matí com a la tarda, on els mags van continuar formant-se: Don Bosco i Maín, sistema preventiu, danses d’animació, primers auxilis, educació afectiva i sexual, acompanyament, Bosconecta, safeguarding i participació infantil -juvenil van ser les propostes formatives ofertes.

El dia 8, després d’un petit bloc formatiu al matí, concloïen amb la celebració de l’Eucaristia, un dia especial per a la Família Salesiana. “Així, a la crida de Don Bosco i l’inici de l’oratori, presentem i oferim la nova imatge de la Federació MAÍN. Després de compartir un darrer dinar, els nostres alumnes creuaven l’andana 9 ¾ on aquesta vegada els esperaven uns autobusos que posaven rumb de tornada a casa”, finalitzaven.

La trobada formativa va pivotar a l’equip de l’Escola de Tiempo Libre Pirineos, encarregat de tota l’organització i logística, i van tenir la sort de poder comptar amb Jordi Lleixà, delegat inspectorial de Pastoral Juvenil; Carlos Hermida, president de la Confederació Don Bosco; Marina Torres i César Aguayo, tècnics de Bosconecta (eina de gestió de centres juvenils); Miguel Ángel Olivares, psicòleg de Pinardi i salesià de la inspectoria Santiago el Mayor; juntament amb salesians cooperadors, famílies i antics monitors de la Federació.

“Sens dubte, una trobada que es referma a la nostra Federació com a moment de convivència i formació per a tots els animadors i preanimadors que a Aragó continuem somiant amb tu”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…