El Colegio Mayor San Juan Bosco de Sevilla celebra el 59è lliurament de les seves Beques d’Honor

15 mayo 2023

Salesians Comunicació

l

Al costat de la promoció de divuit col·legials distingits es va fer als il·lustres becaris d'honor, entre els quals hi havia l'arquebisbe de Sevilla, don José Ángel Saiz; Mercedes Gómez, directora del Colegio Mayor La Luz, i José Miguel Pérez, sdb, coordinador de pastoral de la casa.

El dijous 11 de maig va tenir lloc al Colegio Mayor San Juan Bosco de Sevilla la clausura del curs acadèmic 2022-2023 i el lliurament de les Beques d’Honor de la 59è promoció sobre divuit col·legials en un acte que va comptar amb representants de la Universitat de Sevilla, entre els quals destaca la presència d’Andrés Luque, director de Relacions Institucionals, a més de diverses autoritats acadèmiques i culturals.

Després de les paraules d’acollida de Miguel Ángel Álvarez Paulino, director de la casa, l’acte va explicar la lliçó magistral impartida per l’arquebisbe de Sevilla, don José Ángel Saiz, sobre els reptes actuals de la societat per a la joventut.

Posteriorment es va procedir a la proclamació dels il·lustres becaris i el lliurament de la mateixa, entre els que es trobaven el propi arquebisbe de Sevilla pel seu zel pastoral i sensibilitat cap a la realitat juvenil i universitària, Mercedes Gómez, directora del Colegio Mayor La Luz Sevilla, en reconeixement a la tasca exercida per aquesta institució universitària en els seus més de cinquanta anys d’història, i a José Miguel Pérez Saucedo, salesià responsable de l’animació de la dimensió pastoral com a coordinador de pastoral del Bosco.

UNA CASA AMB MÉS DE 75 ANYS D’HISTÒRIA

Des de l’any 1943 la Congregació dels Salesians de Sant Joan Bosco no ha deixat d’acompanyar els universitaris a Sevilla a través de la seva Casa amb un primer grup d’universitaris que van viure a la casa salesiana de San Benito de Calatrava al centre de Sevilla mentre es construïa l’edifici actual al costat del carrer Arroyo. La paraula Casa no és un recurs metafòric per als Salesians. Dir casa fa referència a l’ambient especial i a l’estil educatiu que caracteritza la tasca.

Els Salesians segueixen avui endavant en el seu treball d’“acompanyar” i afavorir el desenvolupament integral dels universitaris per tal de seguir, fidel als seus orígens, millorant la societat a través de la seva dedicació educativa i evangelitzadora de la joventut. Cada any a l’inici del curs acadèmic s’obre el Colegio Mayor San Juan Bosco a més d’un centenar d’universitaris disposats a viure una experiència de formació, amistat i companyonia. Els Salesians fan any a any tot el possible perquè es compleixin els objectius educatius i pastorals de la seva missió amb els joves: formar bons cristians i honrats ciutadans a través d’una metodologia pròpia anomenada “Sistema Preventiu”.

Al llarg de les set dècades d’existència,  el Mayor San Juan Bosco ha contribuït a enriquir la vida política, acadèmica, religiosa, cultural i social amb els seus antics col·legials que han ocupat responsabilitats de grau màxim. Ells són el signe evident dels valors personificats que Sant Joan Bosco va treballar amb els joves i que els seus Salesians continuen desenvolupant.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…