El Col·legi Salesià “Nuestra Señora del Carmen” comunica la clausura de la Residència Don Marcial Portillo d’Utrera a partir del curs 2024/25

16 enero 2024

Salesians Comunicació

l

S'inicia el procés per a la cloenda de l'internat dels Salesians a Utrera, mesura que no afectarà el funcionament del centre educatiu.

S’inicia el procés per a la cloenda de l’internat dels Salesians a Utrera, mesura que no afectarà el funcionament del centre educatiu. La presència salesiana a la localitat sevillana, així, continuarà amb el funcionament habitual des del col·legi i la resta d’ambients i projectes, però sense l’existència d’un espai de residència per a l’acolliment intern de l’alumnat.

A partir del curs 2024/25 es farà efectiva la mesura després de la reflexió realitzada durant els darrers anys, atesa la creixent disminució de destinataris en els darrers anys, no tenia una demanda mínima per al seu sosteniment i la situació econòmica del seu manteniment generava un dèficit insostenible per a la casa.

A partir d´ara comença la difusió d´aquesta mesura entre destinataris, treballadors i famílies perquè la presència salesiana comenci a funcionar sense aquest espai, que era un complement de la seva oferta educativa. La cloenda de l’internat ha estat comunicada també a les diferents autoritats educatives, eclesiàstiques i civils dins del procediment.

L’internat va sorgir com a resposta a una necessitat en un moment on l’oferta educativa i de centres no era tan àmplia, hi havia més població rural o itinerant o es preveia com una mesura més habitual de control i seguiment de l’alumnat. La societat i les circumstàncies han canviat, reduint dràsticament els seus destinataris i posant de manifest que avui ja no suposa una resposta social sostenible.

“Aquest canvi no suposa que l’acompanyament i la presència del carisma salesià canviï a la localitat. El col·legi salesià Ntra. Sra. del Carmen va ser la primera casa Salesiana d’Espanya, fundada el 1881, sent la residència internat part fonamental en la vida la mateixa al llarg de totes aquestes dècades. El compromís amb la joventut d’Utrera es manté intacte”, afegeixen des de la direcció del centre salesià.

Aquesta dolorosa decisió, multiplicada pel record i l’excel·lent tasca de tants educadors i centenars de generacions de joves de tota la geografia espanyola que s’han beneficiat d’aquest espai educatiu, està meditada i suposa un canvi estructural, i permetrà posar els esforços al centre educatiu, que compta amb una gran demanda social i l’afecte i la proximitat de les famílies d’Utrera, i les activitats pastorals de la casa”, comparteixen.

Després de 143 anys s’aprofita aquesta decisió com a punt d’inflexió per recordar i donar gràcies per allò viscut, i animar a reforçar el compromís, per molts més anys, amb projectes cap als primers i veritables protagonistes: els infants, adolescents i joves de la ciutat d’Utrera.

“No és gens fàcil per a nosaltres, com a institució dedicada a l’evangelització i educació dels joves més pobres, prendre aquesta decisió, però després del seguiment realitzat en els darrers anys i el present en què ens trobem, pensem que cal donar aquest pas. Donem gràcies per la confiança que les famílies han posat, i continuen posant en nosaltres, per l’esforç i la dedicació de tants salesians i seglars que han acompanyat els nois i noies que han passat per l’internat, trobant-hi una família i una segona casa que els ha ajudat a créixer i madurar com a persones”, finalitza la comunicació.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…