El Premi Don Bosco baixa el teló després de superar els 1000 projectes juvenils a la seva història

11 marzo 2022

Salesians Comunicació

l

La clausura de la 35a edició va estar marcada per la importància de la investigació i de les possibilitats que els estudiants tenen a l'hora de contribuir en la millora de la societat.

Salesians Zaragoza va celebrar el Premi Nacional Don Bosco que, en la tarda del dijous 10 de març, va conèixer els projectes guanyadors en la seva 35a edició. L´acte va comptar entre les diferents autoritats amb la presència institucional del conseller d´Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, D. Felipe Faci.

El saló d’actes del col·legi Salesià de Saragossa va acollir la cerimònia del Premi Nacional Don Bosco com a colofó a dos dies intensos en què ha quedat palès una vegada més el talent, l’esforç i la capacitat innovadora de l’alumnat i en general d’una joventut compromesa amb el canvi cap a una societat millor per a tothom.

Sumats a tots els seus predecessors d’anys anteriors, els 51 projectes d’aquest curs permeten superar el miler de projectes presentats pels joves participants del Premi Nacional Don Bosco. Entre les iniciatives premiades es troben quatre treballs sobre el preu de la criptomoneda, la impressió de grafits, la contaminació i l’avaluació mèdica.

El certamen suposa un estímul de les capacitats innovadores i impulsa la presa de consciència de la importància de la investigació i de les possibilitats que ells mateixos tenen de contribuir a la millora de la societat.

L’acte, que es va emetre on line va ser seguit en directe pels participants des dels centres educatius i va comptar amb la presència del periodista Juanjo Hernández, qui va conduir la cerimònia. A continuació Juan Bosco Sancho, director de la casa salesiana de Saragossa y del Premi Nacional Don Bosco va donar la benvinguda als assistents “desitjant que el proper any puguin estar tots ja a Saragossa i celebrar-ho de forma presencial”. Juan Bosco va finalitzar el seu missatge amb un pensament per a la pau aquests dies tan tristos per a tots.

Entre els projectes guanyadors destaquen idees tan diferents com un Robot “Graffitero” automatitzat amb un sistema d’impressió muralista, escalable i versàtil, una aplicació que actua com a fons d’inversió operant el mercat de les criptomonedes i mitjançant machine learning prediu el preu del futur del mercat, un estudi sobre la millora dels nivells de CH2O, CO2 i COVs en una urna de metacrilat i en una aula amb l’ajuda de les plantes i un altre estudi sobre la relació entre la microbiota intestinal i la malaltia inflamatòria intestinal avaluant l’efectivitat de diferents tractaments que modulen el sistema immunològic; tots ells primers premis en les seves categories corresponents. Tot i que n’hi ha molts més, en total han estat 15 els premis repartits en aquesta edició.

El Premi Compromís 2022 a una empresa o institució compromesa amb aquest guardó i amb els joves va recaure en Endesa. Va fer entrega del mateix el director de la Divisió de Coordinació i Estudis de Seguretat i Defensa, el coronel José Luis Calvo, guardonat en la passada edició.

Lanzamiento de la 36 Edición del Premio Nacional Don Bosco

Per finalitzar l’acte es va clausurar i es va proclamar oberta la 36ª Edició del Premi Nacional Don Bosco, l’encarregat en aquesta ocasió va ser el conseller d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, D. Felipe Faci, qui va aprofitar l’ocasió per posar èmfasi en la importància de la innovació en la Formació Professional, del canvi que ha de tenir l’Educació involucrant el món empresarial.

El Premi Don Bosco és un reconeixement a l’emprenedoria, el treball en equip i la innovació. Des de la seva creació el 1984, aquest concurs ha aconseguit fer contribucions importants en l’àmbit de l’educació i en les relacions entre el món acadèmic i empresarial. D’una banda, ha dignificat la Formació Professional, traient la millor versió d’aquesta opció formativa que ha demostrat ser el camí per preparar futurs professionals que sàpiguen donar respostes a les demandes del mercat laboral. D’altra banda, ha aconseguit implicar institucions públiques, universitats i empreses que, en qualitat de patrocinadors, col·laboradors o proveïdors, han unit els seus interessos en favor de la innovació tecnològica promoguda per joves. Els Premis Don Bosco són, a més, un aparador d’iniciatives emprenedores aplicables a projectes d’empresa futurs.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»72015,72014,72016,72019,72018,72017″ _builder_version=»4.14.8″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…