El protagonisme de la lectura a la novena edició dels Premis Aprenentatge i Servei

11 mayo 2023

Salesians Comunicació

l

La idea central d'aquesta categoria és que l'Aps i la lectura són una aliança que enriqueix i beneficia la comunitat lectora.

La Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei (ApS), la Fundació Edebé, Educo i el Ministeri d’Educació i Formació Professional convoquen els Premis Aprenentatge-Servei 2023 en la novena edició.

Per tal d’enfortir i difondre a la societat una cultura participativa, solidària i de compromís, els guardons volen reconèixer i donar visibilitat a les pràctiques d’aprenentatge-servei com a eina d’èxit educatiu i compromís social, estimulant-ne la divulgació i la implementació.

Dins de les categories destaca la vinculació de l’Aps amb la lectura, com demostra el progressiu increment de centres que aspiren a presentar els seus projectes. Alguns dels exemples poden ser:

– Projectes d’apadrinament lector, en què nois i noies grans expliquen contes a nens i nenes més petits.
– Projectes d animació a la lectura en espais diversos.
– Projectes de portar llibres a hospitals, presons, residències o altres centres amb població vulnerable.
– Projectes en forma de campanyes cíviques de promoció de la lectura…

La idea central d’aquesta categoria és que l’aprenentatge – servei i la lectura són una aliança que enriqueix i beneficia la comunitat lectora.

Com participar-hi?

Del 18 d’abril fins al 30 de setembre de 2023a través de la web dels Premis Aprenentatge-Servei, els centres d’Educació Infantil i Primària, ESO-Batxillerat i Formació Professional, així com les entitats socials que desenvolupen pràctiques d’aprenentatge-servei (ApS), podran presentar els seus projectes i optar als 21 premis.

El lliurament dels premis tindrà lloc a la ciutat de Valladolid, el 15 de desembre, en el marc de la XVI Trobada Estatal d’Aps.

La convocatòria nacional 2022 va sumar la participació de 121.429 alumnes de totes les comunitats i la presentació de 359 projectes ApS.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…