El protagonisme de l’alumnat en la presa de decisions, eix a les Jornades d’orientació salesianes

23 febrero 2022

Salesianos Comunicación

l

Salesians Alcoi, La Almunia o Alcalá de Guadaíra són algunes de les cases que han portat a terme aquesta iniciativa recentment en una data programada al calendari dels centres educatius salesians.

Les jornades d’orientació que es desenvolupen a les escoles salesianes busquen facilitar l’accés a tota la informació possible en vistes a que tant les famílies com els alumnes puguin prendre la decisió més encertada possible sobre les sortides que hi ha a nivell acadèmic quan acaben al centre.

Els alumnes esperen aquestes jornades amb il·lusió i gran participació. Pilar Latorre i Mari Carmen Íñigo del departament d’Orientació de Salesians La Almunia expliquen que el principal objectiu d’aquestes jornades és fer que l’alumne se senti protagonista de la presa de decisions respecte del seu itinerari formatiu i del seu camí per la vida. “A l’hora d’organitzar les jornades, tenim en compte les peticions dels alumnes. Ho aprecien ja que es troben molt propers als ponents i fins i tot s’hi veuen reflectits a l’hora de pensar en un futur, que ja senten menys incert i més proper”, expliquen.

“Durant la primera jornada, el 21 de febrer, va tenir lloc una ponència del doctor D. Miguel Ángel Colmenero, actual gerent de l’Hospital Universitari Virgen Macarena, una importantíssima oportunitat perquè els nostres alumnes coneguessin de primera mà la vocació de servei i dedicació a la ciència. A més, les nostres cases germanes d’Utrera, Morón, Trinidad i Triana, van presentar als alumnes les seves propostes educativo-pastorals, amb la mirada posada en el futur educatiu de tothom. Cal destacar que, a més de presencial per als nostres alumnes, aquesta ponència va ser retransmesa en directe a través del nostre canal de Youtube”, comparteixen des de Salesians Alcalá de Guadaíra.

Salesians Alcoi acompanya les famílies en el procés d’informació i decisió

Salesians Alcoi sota el lema ‘Marca tu el ritmo’ va participar a les Jornades d’Orientació Professional i Vocacional que tindran lloc a l’Àgora de la localitat durant la setmana del 14 al 18 de febrer, amb l’objectiu d’ajudar les famílies i els alumnes dels últims cursos de secundària que prenguin la millor decisió acadèmica per al seu futur més proper.

En el transcurs de la setmana es van celebrar tertúlies dialògiques amb professionals que els van apropar al mercat laboral i a l’elecció dels estudis per aconseguir aquestes feines. La tarda del 16 de gener els dos col·legis salesians aniran a l’àgora per dur a terme conjuntament les sessions formatives.

Segons explica Carles Bravo, orientador a Salesians Sant Vicent Ferrer d’Alcoi, “aquestes jornades es desenvolupen així des de fa tres cursos. L’any passat no es van fer a causa de la situació sanitària. El format ha canviat una mica perquè aquestes jornades tenien una segona part que eren les entrevistes amb professionals a nivell presencial però ara com ara no és viable”.

Escoltar àudio Alcoi 

Salesians La Almunia aposta per la motivació i la presa de decisions

Les jornades organitzades pel centre educatiu van finalitzar el 26 de gener amb una ponència sobre motivació impartida per l’enginyer i divulgador Román Abadías sota el suggerent títol ‘Los jóvenes de hoy vivirán más de 100 años’. Amb aquesta iniciativa el Col·legi Salesià pretén que el seu alumnat compti amb més eines que l’ajudin a prendre decisions, i fomentar un esperit emprenedor i creatiu.

Salesians La Almunia va realitzar, un any més, unes jornades amb l’objectiu d’orientar i donar unes pautes al seu alumnat que els permetin prendre decisions acadèmiques importants que poden marcar el seu futur professionalment. Les xerrades van ser impartides per antics alumnes i per persones vinculades a l’escola o per representants d’empreses. Arran del Covid-19, algunes de les sessions van ser presencials i d’altres online mitjançant Google Meet.treball diari, la importància dels idiomes i una actitud de resiliència davant de determinades situacions.

Salesians Alcalá ofereix una orientació útil i de profit per al futur

La fira educativa d’orientació que organitza Alcalá de Guadaíra, on participaran centres d’estudi privats i concertats de la província de Sevilla, comptarà també amb la col·laboració del Cos Nacional de Policia, amb què Salesians Alcalá té una relació estreta en l’àmbit escolar. Després de la finalització de la fira educativa d’orientació, els instituts públics de la ciutat participaran de forma en línia en l’explicació dels seus projectes educatius als alumnes.

Finalment, el 23 de febrer conclouen aquestes jornades amb una sessió informativa conjunta amb les famílies i l’alumnat del centre educatiu. “Culminaran així moments formatius i informatius decisius per al nostre alumnat, comptant amb el suport de les famílies, com a pilar fonamental de suport decisiu per al futur dels joves que, en un futur no gaire llunyà, emprendran un gran camí de formació després del seu pas pel nostre centre», afegeixen des de Salesians Alcalá.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocial
FISAT celebra la Jornada de inicio de curso en un encuentro para convivir, compartir y agradecer

FISAT celebra la Jornada de inicio de curso en un encuentro para convivir, compartir y agradecer

Más de 130 trabajadores y trabajadoras de los proyectos sociales salesianos estaban convocados el viernes 13 de septiembre a la jornada de inicio de curso de la fundación FISAT Salesianos Social. La casa Salesianos San Juan Bosco acogió este encuentro que contó con...

BlogsFoto con historia
Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Una fotografía con la imagen de una panorámica desconocida e inusual sobre el acto de inauguración del monumento a Don Bosco en la ciudad de A Coruña; contiguo al colegio salesiano y orientado hacia el Paseo Marítimo. Monumento creado por el escultor gallego Xoán Piñeiro Nogueira, fue erigido en 1977 y rinde homenaje a la labor de Don Bosco en la educación y el desarrollo juvenil.