El salesià Miguel Ángel Moreno Nuño presenta el projecte «Dejad que los niños escuchen mi voz»

2 mayo 2022

Salesians Comunicació

l

L'obra, prologada pel cardenal salesià Cristóbal López Romero, ha estat publicada en quatre volums per l'editorial PPC. Es tracta de la primera publicació del salesià, professor de la Universitat Pontifícia Salesiana (Roma), per acostar la paraula de Déu als més petits amb una renovació de la catequesi infantil.

El proper divendres 13 de maig tindrà lloc a Madrid la presentació de la sèrie Dejad que los niños escuchen mi voz. Es tracta de la primera publicació del salesià Miguel Ángel Moreno Nuño, professor de la Universitat Pontifícia Salesiana (Roma), fruit de la seva llicenciatura/màster en Ciències Religioses i Catequètiques.

L’obra, prologada pel cardenal Cristóbal López Romero, ha estat publicada en quatre volums per l’editorial PPC:

  • Abans de res, un Estudi preliminar sobre el leccionari per a les misses amb infants, sobre el qual es fonamenten els restants volums. En aquestes pàgines hi ha els criteris que han orientat i estructurat el doble itinerari.
  • El segon volum considera en puritat la proposta de Lectures bíbliques, amb més de 230 perícopes que recullen l’essencial del missatge cristià. No obstant això, com adverteix l’autor al prefaci de l’obra, «en cap concepte aquesta selecció pretén ser un leccionari oficial, la publicació del qual és competència exclusiva dels bisbes espanyols».
  • El tercer i el quart volums ofereixen una col·lecció de Subsidis per a la missa i Per a la família, per tal de perllongar durant la setmana a casa el missatge de la paraula de Déu escoltat a l’eucaristia dominical.

«Més enllà del treball final per a l’obtenció d’un títol acadèmic, ha estat la pròpia experiència pastoral la que m’ha portat a escriure aquesta obra: comprovar cada dia –al col·legi, a les aules, a la parròquia, al centre juvenil, en els grups de fe– la tremenda ignorància que existeix, i cada vegada més gran, al voltant de la paraula de Déu». I així, al rerefons de l’obra –com reconeix el mateix autor– apareix l’experiència de profunda renovació de la catequesi infantil seguida a la casa salesiana de Las Palmas de Gran Canària, a més de la col·laboració destacada de diversos salesians, particularment Bernabé Arjona i Ramón Ronda, sense la participació dels quals aquesta obra no hauria tirat endavant.

Presentació en streaming

L’acte oficial de presentació tindrà lloc el divendres 13 de maig, a partir de les 18.00 hores, al saló d’actes de la casa inspectorial de Salesians-Madrid (Marqués de la Valdavia, 2 – Atocha). A la presentació concorreran algunes de les persones implicades en la gènesi i edició de l’obra: José Andrés Sánchez Abarrio, professor del Centre Universitari La Salle, de Madrid, i Javier Navarro, director de publicacions de l’editorial PPC. Javier Guil Sánchez, amic personal de lautor, conduirà lacte.

Es podrà seguir en directe, per streaming, a través del canal de YouTube de l’editorial PPC. 

Para abrir boca, el autor ha respondido anticipadamente a una serie de preguntas en el propio canal de YouTube.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…