El torneig internacional de bàsquet cadet Vila de La Orotava compleix la seva XXV edició

26 septiembre 2023

Per Salesians La Orotava

l

El torneig internacional de bàsquet cadet Vila de La Orotava compleix la seva XXV edició

Torna la festa del bàsquet a Tenerife i, en concret, a La Orotava. Aquest municipi del nord acollirà del 27 de setembre a l’1 d’octubre, el Torneig Internacional U16 Vila de La Orotava que compta en cada edició amb destacats equips cadets nacionals i estrangers, i s’ha convertit en un dels millors tornejos de la categoria a Europa. Aquesta trobada, que compleix la seva vint-i-cinquena edició, comptarà de nou amb un cartell de luxe amb el Stella Azzurra de Roma, el Joventut de Badalona, el CB Gran Canària, el Cajasiete Canàries. el Reial Madrid, Orange Internacional Bassano d’Itàlia, el Next Hoops, conjunt format grans jugadors provinents de tota Europa, i l’amfitrió CB Sant Isidre. Així, aquest esdeveniment esportiu és seguit per milers de persones des de diferents punts del planeta, que se sumen als que es congreguen en el pavelló de col·legi Salesians-Sant Isidre i el Pavelló Quiquirá, ja que reuneix al millors jugadors internacionals del bàsquet U16.

El Saló Noble de l’Ajuntament de la vila va acollir aquest dijous, 21 de setembre, la presentació d’aquest gran esdeveniment esportiu de la mà de l’alcalde, Francisco Linares; el director de l’Esport Canari del Govern de Canàries, José Francisco Pérez; l’edil d’Esports, Carlos Díaz; la directora del col·legi salesià-Sant Isidre, Ana Belén Martín Ponce; el president del Club de Bàsquet Sant Isidre, Sixto Trujillo; Rafael González, president de la Federació de Tenerife de Bàsquet i també es va comptar amb el coordinador del torneig, Gregorio Hernández, qui va donar els principals detalls del mateix i va revelar sorpreses en el calendari i activitats paral·leles a la competició. Entre altres coses va apuntar que el Club Bàsquet Sant Isidre aprofita l’ocasió i es vestirà de gala, per a presentar en societat a la seva cadena d’equips federats i escoles el dimecres 27 de setembre (18.30 hores) abans del partit inaugural que disputaran els amfitrions i Next Hoops.

Durant la roda de premsa i presentació oficial de l’esdeveniment es va retre un merescut homenatge, a títol pòstum, al cronista esportiu Antonio Expósito Mesa, mort recentment i presentador d’aquest acte en més de 15 edicions, així com cofundador del Club Bàsquet Sant Isidre, organitzador del torneig. Ha estat figura insigne en el món de l’esport i molt més per al poble de La Orotava, per la qual cosa ha deixat una petjada molt profunda en
tots els que li van conèixer.

El calendari dels partits es pot trobar en les xarxes socials del del CB Sant Isidre: instagram: @cbsanisidro i facebook: Club Bàsquet Sant Isidre. Tots els partits seran retransmesos en directe per la plataforma www.basketcantera.tv i el canal de Facebook del CB Sant Isidre. Estaran narrats pel reconegut periodista de la NBA, Euroleague i ACB, Eduardo Salán.

En paral·lel es desenvoluparà el Torneig Minibasket que en aquesta edició serà de categories masculina i femenina, i es durà a terme Els Salesians i col·legi La Miraculosa on 4 equips lluitaran pel títol. Els partits d’aquest torneig se celebraran la tarda del divendres 23, i els matins del dissabte 24 i el diumenge 25 de setembre.

Al llarg d’aquests anys, el torneig ha comptat amb més de 3.000 jugadors, però en cada edició, a la fi del mes de setembre, es donen cita més de 5.000 persones entre públic i participants. Jugadors que han participat en aquest torneig en la Vila de La Orotava s’han convertit en esportistes internacionals de gran renom jugant en grans equips; pel que d’assegurança molts dels quals participen són futures promeses i esportistes d’alt nivell.

En la roda de premsa es va agrair el suport de totes les empreses privades i institucions participants, ja que fan possible mantenir aquest important esdeveniment esportiu consolidat en el temps i que compta amb reconegut prestigi nacional i internacional en el món del bàsquet.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…