Els alumnes salesians s’enfronten a l’Evau de la tornada a la normalitat

7 junio 2022

Salesians Comunicació

l

Orientadors, professors i alumnes salesians desvetllen l'esforç i la constància de dos anys de preparació intensiva.

Milers d’estudiants a tot Espanya afronten aquests dies un dels moments més decisius de la seva trajectòria acadèmica. Parlem de l’Evau, també coneguda com a Selectivitat. A la majoria de comunitats autònomes, les proves estan convocades per la setmana que ve. La Rioja ha estat la més matinera, mentre que a Andalusia o Catalunya la selectivitat se celebrarà a mitjans de mes. Tots els alumnes busquen aquesta nota que els obri una nova porta cap al futur professional.

Queden enrere dos anys d’una preparació intensiva. A priori, els que han superat sense dificultats el Batxillerat arriben a la selectivitat amb més confiança, encara que pot passar de tot.

Jimena de la Rosa, estudiant de 2n de Batxillerat al Col·legi Santo Domingo Savio de Madrid, explica que va començar primer de Batxillerat de forma semipresencial, anant dies alterns a classe i connectant-se en línia la resta de dies. “Afortunadament aquest curs ha estat presencial i sí que es nota una millora perquè les classes són més dinàmiques i l’ensenyament és més personal i menys fred”.

Per a Elena López Álvarez, professora de Batxillerat a Salesians Triana, aquests dos anys de preparació per a la selectivitat, “han estat de molt esforç i constància perquè els alumnes estiguin el millor preparats possible”. «Els aspectes que han treballat més han estat el raonament, perquè siguin capaços de raonar cada pregunta, de ser independents a l’hora d’afrontar la selectivitat i sobretot la maduresa» explica.

La tornada pràcticament a la normalitat durant aquest curs, després de la pandèmia, ha estat un factor decisiu per al rendiment acadèmic dels alumnes i la tasca dels docents.

Alguns estudiants arriben a l’Evau amb una incertesa afegida: quina carrera escollir? Els departaments d’orientació ajuden als alumnes a aclarir dubtes i aclarir una decisió que marcarà les seves vides. Pablo Viudes, orientador de Salesians Sant Antoni Abat de València explica que als col·legis salesians es viu aquesta decisió des del marc de l’orientació vocacional, la missió, l’impacte o la petjada que deixarem després del nostre pas pel món i el propòsit de Déu sobre la nostra vida. Aquest procés implica diverses àrees, la base és l’autoconeixement, la presa de consciència de la pròpia identitat, el valor, els interessos i la capacitat, i ajudar-los a generar un projecte de vida il·lusionant i rellevant. I una altra àrea és l’elecció dassignatures, estudis i carreres, que es duu a terme mitjançant lacompanyament dels educadors.

 

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»78449,78448,78447,78446,78445,78444,78443,78442″ _builder_version=»4.17.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…