“Els nens es mengen el futur” amb Xanty Elías des de Salesians Huelva

28 septiembre 2022

Comunicació Huelva

l

El xef de Huelva va celebrar una trobada per compartir un esmorzar saludable i sostenible en el marc del projecte de la Fundació Prenauta sobre la importància d'educar en la cultura de la cuina i el consum conscient.

“Els nens es mengen el futur”, aquest és el nom que rep el projecte que la Fundació Prenauta desenvolupa a Salesians Huelva des de fa anys amb la implicació de l’alumnat, sent el centre educatiu de Huelva pioner en el desenvolupament d’aquestes actuacions amb una formació específica sobre Cultura Gastronòmica en tots els cursos de Primària.

Per tal de presentar i conèixer més en profunditat com es desenvolupa, el xef Xanty Elías, ànima d’aquesta iniciativa “Esmorzar Saludable i Sostenible” dins l’àmbit de “Cultura Gastronòmica”, va participar en una trobada amb l’alumnat per incidir en la finalitat d’un projecte que treballa per potenciar i promocionar l’esperit sostenible, social i educatiu.

A més, per participar a l’esmorzar saludable, fer entrega de les guies didàctiques i visitar el centre, es va comptar amb la presència d’autoritats com Paco Mora, director General d’Infància, Adolescència i Joventut, Carlos Soriano García, delegat Territorial de Desenvolupament Educatiu i Formació Professional i d’Universitat, Recerca i Innovació, José Manuel Borrero Barrero, delegat Territorial d’Inclusió Social, Joventut, Famílies i Igualtat i Teresa Vidal Herrera, delegada Territorial de Turisme, Cultura i Esport.

Aquest projecte treballa des de l’any 2018 per la incorporació d’una assignatura de Cultura Gastronòmica a escoles de primària, convençuts de la importància d’educar en la cultura de la cuina i el consum conscient.

«Cultura Gastronòmica» proporciona als professors les eines necessàries per ajudar els nens i les nenes a ser adults amb criteri per triar una vida saludable. Basada en la metodologia ABP, #CulturaGastronómica està dissenyada per ser una matèria transversal, doncs, a través de la recerca d’una recepta aconsegueixen obtenir beneficis en el coneixement i la salut de l’alumne i la família, alhora que potencia l’aprenentatge de les assignatures troncals (com matemàtiques, llengua, ciències naturals…) i altres competències per a la vida (hàbits de vitat saludable, igualtat, treball en equip, etc.).

D’aquesta manera tant el nen com el seu entorn familiar aconsegueixen prendre consciència de la importància que té conèixer i escollir entre la varietat d’aliments que hi ha a la Dieta Mediterrània, així com de l’especial moment de compartir la taula.

Més informació a la web del projecte.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…