Els salesians a Síria continuen assistint a les víctimes del terratrèmol: com ajudar

7 febrero 2023

Salesians Comunicació

l

Facilitem canals de donació per ajudar les víctimes del terratrèmol de l'Orient Mitjà.

El terratrèmol que va colpejar la zona durant la nit del 5 al 6 de febrer, aconseguint un 7.8 a l’escala Ritcher, va deixar milers de morts i centenars de milers de ferits a Turquia i Síria. “Durant la nit el terratrèmol es va sentir molt fort i llarg, i altres tremolors es van registrar posteriorment”, explica el P. Alejandro León, provincial dels Salesians a l’Orient Mitjà. L’obra salesiana d’Alep va patir danys controlats, amb esquerdes i algunes finestres trencades, però tant els salesians com les persones que atenen es troben bé. La situació és similar als altres dos centres dirigits pels salesians del país, Damasc i Kafroun.

Tan aviat com el terra va començar a tremolar, algunes famílies van deixar casa seva i es van refugiar en aquest centre salesià al cor d’Alep, sol·licitant ajuda. El número d’afectats sol·licitant aquesta assistència ha continuat creixent. Se’ls ha acollit, donat roba, menjar calent i un lloc on romandre segurs. Fins ara, més de 300 persones han estat acollides en aquestes instal·lacions al centre. Moltes de les cases d’aquestes persones van ser greument danyades durant la guerra, i troben en aquesta casa salesiana una llar on sentir-se segurs. A Kafroun, unes 150 famílies en situació similar han sol·licitat també l’acollida per part del centre després de patir importants danys a casa seva.

L’epicentre del terratrèmol va ser Kahramanmaras, al sud de Turquia, a la frontera nord-oest amb Síria. Centenars d’edificis van col·lapsar a la ciutat d’Alep i la xifra de morts estimada sobrepassa els 900, a més dels centenars de desapareguts sota la runa i els milers de ferits. En altres localitzacions on els salesians fan la seva tasca, el nombre de víctimes i ferits és més reduït, però s’han registrat importants danys materials i infraestructures durant els terratrèmols i posteriorment.

Els salesians, que des de l’esclat de la Crisi Síria el 2012 han estat activament involucrats en l’assistència a persones vulnerables i empobrides, proveeixen d’alberg i auxili als damnificats pel terratrèmol, els que ja han estat extremadament afectats per les seqüeles de més d’una dècada de guerra, una profunda crisi econòmica i financera i un hivern fred i nevat.

Per poder mantenir aquesta feina dels salesians a Síria en benefici de les famílies més afectades pel terratrèmol, es possibiliten des d’Espanya dos canals de donació per transferència:

A través de Misiones Salesianas, des d’aquí.

  • BIZUM: 38078

TRANSFERÈNCIA BANCARIA:

  • Banco Santander | ES69 0049 2710 77 2814107477
  • La Caixa | ES07 2100 3478 37 2200008614
  • BBVA | ES59 0182 7594 39 0208612837

Concepte: Donació SÍRIA (Important que es posi amb claredat el concepte)

A través de Bosco Global-Inspectoria Maria Auxiliadora, des d’aquí

  • BIZUM: 04998

TRANSFERÈNCIA BANCARIA:

  • Titular compte: Inspectoria Maria Auxiliadora
  • IBAN: ES31 2100 2542 6102 1005 9715

Concepte: Donació SÍRIA (Important que es posi amb claredat el concepte)

Agraïm tota col·laboració. Per a qüestions o informació extra, facilitem les adreces següents:

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…