Els Salesians Cooperadors de la Província Maria Auxiliadora se sumen a ‘Abrazar las raíces’

30 marzo 2022

l

Més de 200 participants celebren a Pilas (Sevilla) la seva tradicional assemblea provincial durant els dies 26 i 27 de març amb la presència de Fabio Attard, Carmen Víllora i el cardenal Mns. Cristóbal López com a ponents de l'esdeveniment.

En el camí de la vida i de la vocació cristiana cal aturar-se per saber on es trepitja i si el camí segueix la direcció de l’espiritualitat, i més després d’una pandèmia mundial que tant ha trastocat la vida de les persones i per tant de les associacions religioses. Per això en el marc del suggerent lema ‘Abrazar nuestras raíces’, més de 200 Salesians Cooperadors es van reunir a Pilas (Sevilla) durant els dies 26 i 27 de març en Assemblea per escoltar, formar-se, reflexionar, resar, riure, plorar, lloar i, sobretot, créixer.

El fil conductor de la primera jornada va ser tornar a mirar les arrels i així el salesià D. Fabio Attard, coordinador de Formació de Salesians i Laics a Europa, va dissertar amb entusiasme i simpatia desbordant sobre “Nuestra Raíz Salesiana”, doncs el Somni de Don Bosco segueix i ha de “treballar-se” amb esperança, amb els joves, des de la bondat i al costat de la Comunitat educativa.

La 2a reflexió va anar a càrrec de la salesiana S. Carmen Víllora, que pertany a la Comunitat que anima el CES Don Bosco a Madrid. “Nuestra Raíz de Mornese” cerca revitalitzar i actualitzar el missatge, la figura i l’espiritualitat de Mare Mazzarello reivindicant una dona avançada al seu temps, intuïtiva, que va saber descobrir les necessitats de les joves a finals del segle XIX i que avui tant ha de dir als laics del segle XXI i especialment va convidar a conèixer i a aprofundir la pedagogia de l’estímul des de les Cartes de Mare Mazzarello.

Després de dinar li va tocar el torn a Mons. Cristóbal López, antic Inspector de la Província Maria Auxiliadora i des de fa uns anys Arquebisbe de Rabat (Marroc) i Cardenal des del 2019, va recordar “Nuestra Raíz Cristiana”: fills de Déu, germans en Crist, apòstols de l’Esperit Sant. Amb el seu característic humor va destacar l’enorme importància d’estar arrelats en Crist, amb la Paraula, des del ser laics, i ser així ferment, llum i model de vida, però sobretot va destacar la importància de ser constructors de pau entre cultures, races, religions i persones.

Després de la formació va venir el moment de convivència que tant s’ha trobat a faltar: enregistrament amb coreografia de l’himne compost expressament per a aquest curs pel grup musical cristià El árbol de Zaqueo, que a més va regalar un concert-oració als assistents.

El dissabte a la tarda es va celebrar l’Eucaristia en què va realitzar la seva Promesa un germà de Sanlúcar la Mayor i van rebre el Pin de Plata cinc germans de Granada, San José del Valle, Triana i Huelva.  

El diumenge es va realitzar una Peregrinació a Valverde del Camino (Huelva) per visitar la Casa de les Salesianes on es venera a la Beata Sor Eusebia Palomino. Els participants van ser rebuts per una comunitat educativa desitjosa de compartir una espiritualitat de la humilitat, del servei i de la caritat en Crist que tant enamora tantes i tantes persones que fa anys veneren Sor Eusebia i la reconeixen com a mediadora de Déu.

“Hem rebut un llegat i ara tenim la responsabilitat de fer-lo fructificar amb responsabilitat, sense perdre de vista les fonts que ens aporten frescor, fidelitat i autenticitat per continuar sent el que Don Bosco ens demana cada dia: Bons cristians i honrats ciutadans”, es compartia com a conclusió d’una trobada que ha d’arrelar.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…