Entitats salesianes llancen la campanya ”Jóvenes en positivo” per donar una visió de la joventut activa i transformadora

25 enero 2022

Salesians Comunicació

l

A més d’un manifiest i textos escrits per joves sobre temes que els preocupen, la campanya compta amb la WhatsApp Serie Ahora tú, de 12 capítols, del director Antonio Cuadri.

Entitats salesianes han presentat, aquest matí, la campanya Jóvenes en positivo, que pretén canviar la imatge que tenim dels joves i mostrar aquesta joventut activa i generadora de canvi i transformació. En roda de premsa, dos joves han llegit un manifest en suport a una joventut crítica, solidària i transformadora.

José Miguel Núñez, director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ), ha explicat que “durant la pandèmia s’ha posat una càrrega de responsabilitat gran a la joventut. Els culpem de la propagació de la malaltia, de manca de solidaritat i de ser irresponsables, però es parla poc de les conseqüències que la pandèmia els provocarà, de les seves dificultats o de la seva implicació”.

Per això, des de febrer a juny es difondran una sèrie d’articles escrits per joves sobre els temes que els preocupen: igualtat de gènere, medi ambient, salut mental, ocupació, espiritualitat i canvi social. A més, la campanya comptarà amb una WhatsApp Sèrie, Ahora tú, dirigida per Antonio Cuadri, director i guionista de pel·lícules i sèries, com Eres mi héroe, Al Salir de Clase, Manolito Gafotas o Unidad Central. La WhatsApp Serie constarà de 12 capítols de 90 segons en què s’explica la vida de dos joves: com els ha afectat la pandèmia, les relacions a l’institut, com afronten el seu futur…

La campanya Jóvenes en positivo està promoguda per la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes, la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco, Escoles Salesianes, Misiones Salesianas, les ONGD Jóvenes y Desarrollo i Bosco Global, i el CNSPJ.

Són entitats salesianes que, des de diferents àmbits, treballen al nostre país amb uns 170.000 joves a l’escola, la formació professional, l’associacionisme i el lleure, o a 380 projectes per a joves en risc d’exclusió, immigrants o amb més dificultats.

Al món hi ha més de 1.800 milions de persones que tenen entre 10 i 24 anys. «Són la generació de joves més gran de la història i un percentatge molt gran vol participar a la construcció d’un món millor», afegeix Núñez. Els joves tenen dret a implicar-se, a ser creatius, a ser solidaris, a formar una família, a treballar pel bé comú… i per això necessiten tenir l’oportunitat, ser acompanyats i que hi confiem.

Els Salesians i les Salesianes de tot el món treballen educant i formant la joventut, sobretot la més vulnerable, amb l’objectiu que puguin gaudir d’un futur feliç. Tot i això, certes «amenaces externes» poden tenir un greu impacte en el seu futur, com és la crisi climàtica, social i sanitària que el planeta està patint. Per això, creiem que és el moment de pensar en el model de vida que volem per als nostres joves i, a més, fer-ho amb ells. Com a organitzacions salesianes estem compromeses a favor de l’ecologia integral i la cura de la Casa Comuna, el desenvolupament sostenible, la solidaritat, la justícia i el futur dels joves.

Presentació de la campanya

Avui, a les 19:00 h., es presentarà la campanya a través del canal de YouTube de Salesians Espanya. Tota la informació sobre Jóvenes en positivo es pot trobar a la pàgina web https://pastoraljuvenil.es/jovenesenpositivo/

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsFoto con historia
Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Una fotografía con la imagen de una panorámica desconocida e inusual sobre el acto de inauguración del monumento a Don Bosco en la ciudad de A Coruña; contiguo al colegio salesiano y orientado hacia el Paseo Marítimo. Monumento creado por el escultor gallego Xoán Piñeiro Nogueira, fue erigido en 1977 y rinde homenaje a la labor de Don Bosco en la educación y el desarrollo juvenil.