Escoles Salesianes anuncia la proposta formativa per al període 2023-2024

4 julio 2023

Salesians Comunicació

l

Els cursos presentats mantenen l'aposta per la formació permanent i l'actualització constant en les diferents competències per als docents dels centres educatius.

Des d’‘Escoles Salesianes, la xarxa que agrupa totes les escoles de salesians i salesianes a Espanya, se segueix apostant per la formació de les persones que exerceixen la seva tasca educadora amb una àmplia oferta de cursos formatius per a equips docents.

Com és habitual, de cara al 2023 – 2024 s’ofereix el curs d’experts i expertes en direcció de centres educatius, destinat a docents que formaran o formen part d’un equip directiu; com ara directors titulars, directors pedagògics, caps d’estudi o administradors. Aquest curs té la consideració d’Expert Universitari en Direcció de Centres Educatius compost per 12.5 crèdits.

També s’ofereix el curs de coordinació pastoral, destinat a coordinadors de pastoral que ja estan en l’exercici de les seves funcions, tant a nivell general com d’etapa, o persones que hagin d’exercir funcions de coordinació de pastoral en un futur proper, a més d’altres membres dels equips de pastoral que puguin aprofitar l’experiència.

CURSOS PER A L’ACTUALITZACIÓ DE LLOCS DIRECTIUS I PROFESSORAT

«Som conscients que l’educació no es veu exempta d’actualitzar-se i adaptar-se als canvis continus. La formació permanent (lifelong learning) sembla avui més necessària que mai, encara que sempre ha estat important. El nou marc normatiu, les situacions familiars, la situació econòmica o el perfil del professorat i dels destinataris ens demanen estar en una actitud de millora i revisió contínua”, comparteixen des de l’equip coordinador sobre el sentit d’aquesta capacitació.

Des d’Escoles Salesianes s’ha vist la necessitat de generar un nou projecte formatiu pensat per a membres dels equips directius (directors titulars, directors pedagògics, caps d’estudi, coordinadors, administradors…) que es trobin actualment exercint algun càrrec directiu al centre i portin més de 3 anys en aquesta tasca. Tot això, mitjançant una formació centrada en la cura personal, la missió compartida i la fidelitat a la missió mitjançant una metodologia participativa.

«Afegir que, properament, es llançarà la inscripció per al curs d’actualizació per al professorat, dirigit a qualsevol persona de l’equip docent, que porta al voltant de 12 anys al centre”, comparteixen.

 

FORMACIÓ ONLINE PER A DOCENTS

La formació contínua i l’actualització constant en diverses competències són aspectes fonamentals per als educadors salesians a les institucions salesianes. «Conscients d´aquesta necessitat hem desenvolupat una oferta de vuit cursos digitals, cadascun amb una durada de 30 hores, especialment dissenyats per a docents», expliquen.

Aquests cursos abasten una àmplia gamma de temes rellevants per a la tasca educativa, proporcionant als participants les eines i coneixements necessaris per millorar-ne l’exercici professional. Aquests cursos estan dissenyats de manera flexible, permetent als educadors ajustar la participació d’acord amb els seus horaris i responsabilitats.

«La nostra modalitat en línia ofereix una sèrie d’avantatges per als docents. En primer lloc, els brinda la possibilitat d’accedir a la formació des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, cosa que els permet conciliar el seu desenvolupament professional amb les seves obligacions diàries. A més, els cursos en línia fomenten la interacció i l’intercanvi d’idees entre els participants, generant un espai d’aprenentatge col·laboratiu”, comenten sobre aquesta opció.

Cadascun dels cursos està dissenyat acuradament per experts en el camp de l’educació salesiana, els quals han seleccionat els continguts més rellevants i actualitzats per garantir la qualitat de la formació. Els participants tindran accés a materials didàctics, recursos multimèdia i activitats pràctiques que els permetran aplicar allò après a la seva pràctica docent.

INSCRIPCIÓ, CALENDARI I CONTINGUT ESPECÍFIC DELS CURSOS

A la web d’Escoles Salesianes es pot consultar quines són les dates presencials de cada curs, així com els períodes dinscripció i els continguts específics que conformen cada mòdul.

Sobre Escoles Salesianes

Les Escoles Salesianes tenen el seu origen en la missió de Don Bosco amb els joves de Torí al segle XIX. La seva preocupació va ser, des del principi, l’educació i la promoció integral dels joves: “bons cristians i honrats ciutadans”. Avui les escoles salesianes són una realitat àmplia i rica, que compta amb 141 escoles distribuïdes al llarg de tot Espanya i que pretén ser fidel a la missió ia l’estil educatiu que el seu fundador va pretendre impulsar.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…