«Faré una cosa nova que ja comença a despuntar. No us n’adoneu?»

3 abril 2024

Salesians Comunicació

l

La Inspectoria Maria Auxiliadora encara la recta final del seu Capítol amb la presentació de l’Informe de l’Inspector i la veu dels joves, com a moments centrals.

Durant el 3 d’abril tingué lloc la tercera jornada completa de la segona sessió del Capítol Inspectorial de SMX.  En l’assemblea capitular es feu la presentació de l’informe de l’Inspector  Fernando Miranda sota el títol ‘Somiem junts la nostra Inspectoria. Fidels a la realitat, a la veu de l’Esperit Sant i a la nostra identitat carismàtica’. Aquest moment es dedicà completament a l’escolta, a l’estudi i els comentaris del document esmentat sobre l’estat de la Inspectoria, que el superior d’aquesta presentà als capitulars.

«La situació actual de la nostra inspectoria va més enllà d’estadístiques, balanços i números. La intenció de l’informe és que no sigui només un document capitular, sinó sobretot, una lectura clara de la realitat i alhora una inspiració que, sota el buf de l’Esperit Sant, ens doni llum, ens enforteixi i ens animi per a donar les passes adients en cada moment», explicava el propi Fernando sobre un treball elaborat amb la seva visió de la realitat, amb les aportacions de les delegacions inspectorials i el sentir de les comunitats. «Agraeixo la participació de tots i especialment de les comunitats salesians. Gràcies perla vostra participació en aquest moment important per al nostre futur, que és el Capítol».

Entre les línies presentades en una primera intervenció a durant casi dues hores, es van oferir a l’assemblea una mirada transversal centrada en quatre grans blocs dedicats a la ‘coordinació, la convergència i l’organització’; ‘nous camins i nous models’; ‘Evangelització, formació i persones’; i ‘entorns de reflexió’. «Faré una cosa nova que ja comença a despuntar. No us n’adoneu?» afegia en la conclusió de l’exposició, en referència a la cita d’Isaïes (Is. 43,19), per a valorar el moment vital en el que es troba la Inspectoria, amb una anàlisi nova i profunda de la missió i amb una mirada llarga que projecti cap al futur.

Els més de 120 capitulars van prendre nota de l’exposició dels múltiples fronts de la vida i l’obra dels salesians en tot el territori inspectorial. Després de l’estudi personal i de les aportacions dels grups, Fernando Miranda va atendre les qüestions plantejades.
Durant la sessió també hi hagué ocasió de conèixer el treball fet per la comissió de joves que, amb el testimoni de Marina Ponce i de Salva Rivas com a portantveus en la sessió, representaven els 16 joves d’entre 17-26 anys d’edat i diverses realitats i procedents de distintes cases que han animat que ‘s’escolti la veu juvenil’ en aquest fòrum.

«S’havien enviat a les cases una sèrie de preguntes que atenyien a tres realitats: casa, Salesians i xarxes socials.  S’han rebut més de 150 entrevistes i a partir d’aquí es plantegen punts forts i propostes de millores que els joves de la nostra inspectoria exposaven», explicava Marina com a coordinadora de xarxes de la comissió per a desglossar les conclusions sobre què requereixen dels SDB, què esperen de la seva casa salesiana i què desitgen trobar en les xarxes.

«Gràcies pel vostre testimoni i exemple. Els joves us estimen i necessiten seguir comptant amb la vostra presència en les seves vides», concloïen amb la projecció de dos vídeos en els que diferents joves agraïen la incidència positiva de molts salesians en la seva trajectòria.

A més, durant la jornada va haver-hi ocasió de treballar el Bloc jurídic, amb la posada en comú de les aportacions dels grups. La jornada es clogué amb la proposta de la trobada de los salesians joves presents en el Capítol per a posar en comú la inspectoria que somien i compartir-ho en la sessió del dijous en la que s’encararà la recta final.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.