Guillem Bosque, alumne de Salesians Sabadell guanyador al XIX Certamen de Lectura en Veu Alta

22 mayo 2023

Salesians Sabadell /Salesians Comunicació

l

El jurat, que donava importància a la postura corporal, la dicció, l’entonació i fluïdesa, la interpretació emotiva, el ritme i el volum, l’ha declarat guanyador del Vallés Occidental en la gran final territorial.

Enguany, els alumnes de 6è de Primària de Salesians Sabadell han participat al XIX Certamen de Lectura en Veu Alta, un projecte del Grup Enciclopèdia que té la missió de promoure la literatura i la llengua catalana per mitjà de la lectura compartida en veu alta.

En Guillem Bosque va ser el seleccionat per representar Salesians Sabadell i competir amb altres centres de Catalunya. Va superar el 16 de març a l’Auditori del Casal Pere Quart la semifinal i es va proclamar guanyador del Vallés Occidental el 16 de maig a l’Auditori del Caixa Fòrum de Barcelona, en la gran final territorial.

«Un cop més s’ha demostrat que és possible tirar endavant amb propostes innovadores gràcies a l’esforç, la dedicació i la il·lusió dels alumnes, les famílies i el professorat. I és que la feina ben feta, no té fronteres ni té rival!. Llegir ens fa més lliures.  Gràcies a tots/es els lectors per participar», explicaven emocionats des de Salesians Sabadell.

Per a la valoració dels lectors, el jurat va donar importància a la postura corporal, la dicció, l’entonació i fluïdesa, la interpretació emotiva, el ritme i el volum.

La lectura en veu alta és, essencialment, un procés de comunicació: el lector comprèn el text, l’absorbeix, se’l fa seu, l’expressa i el transmet. Llegir en veu alta té un munt de beneficis: facilita la comprensió d’un text, contribueix a desenvolupar tècniques d’expressió oral bàsiques en la vida diària, millora les habilitats lingüístiques de qui escolta i de qui llegeix, millora les competències comunicatives i literàries i encomana ganes de llegir.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.