Inici del servei de Fernando Miranda Ustero com a nou Provincial per a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora

13 mayo 2023

Salesians Comunicació

l

La Basílica de Maria Auxiliadora de Sevilla va acollir el matí del dissabte 13 de maig l'entrada de Fernando Miranda Ustero com a nou Provincial per a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

La Basílica de Maria Auxiliadora de Sevilla va acollir el matí del dissabte 13 de maig, coincidint amb la festivitat de Mare Mazzarello, l’entrada de Fernando Miranda Ustero com a nou Provincial per a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora (SMX).

L’eucaristia d’inici de servei, després del nomenament realitzat pel Rector Major dels Salesians, don Ángel Fernández Artime, el passat 24 de gener, va ser presidida per Juan Carlos Pérez Godoy, Conseller per a la Regió Europa Mediterrània, juntament amb la concelebració d’Ángel Asurmendi, inspector sortint i la resta del Consell de SMX, Manuel Fernando García Sánchez, Provincial de Santiago el Mayor, i el Cardenal Mons. Cristóbal López, Arquebisbe de Rabat, va comptar amb la participació d’una representació notable de Salesians, familiars, joves i integrants de la Família Salesiana procedents de diferents punts de la geografia inspectorial.

Fernando Miranda, fins avui vicari provincial, iniciava el servei per al sexenni 2023-2029 recollint així el testimoni d’Ángel Asurmendi al capdavant d’una de les dues inspectories d’Espanya, que agrupa les obres salesianes d’Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Catalunya , Comunitat Valenciana, Extremadura i Regió de Múrcia, i que compta amb la seva seu a Sevilla des de la unificació duta a terme al juny de 2014.

«Estem vivint un moment extraordinari. Estimat Fernando, això que veus és un signe expressiu del do de Déu que anima, guia i acompanya aquesta estimada inspectoria de Maria Auxiliadora. Aquí estem presents els qui la representen», comentava don Juan Carlos mentre convidava els presents a acollir el nou inspector amb alegria. «Ell és el regal que Déu ens fa».

També hi va haver paraules d’agraïment per la feina, la generositat i els esforços d’Ángel Asurmendi durant tots els anys de servei. El Conseller Juan Carlos Pérez Godoy va voler aprofitar l’ocasió per traslladar el missatge del Rector Major per a aquest dia, després de compartir la setmana passada la visita a Espanya. «Tornada a Itàlia amb les piles carregades», explicava amb alegria per centrar-se en el sentit del dia. «Només des de la fe es pot rebre un inspector, només des de la fe es pot rebre el do per assumir aquest servei. La lectura de Mateu posa la mirada a l»Aneu i proclameu’. No pots oblidar que portes tota aquesta gent amb què es construeix inspectoria. Lleugers d’equipatge, però tenim suport i forces per fer el que indica l’article 161 de les constitucions», comentava.

Durant el tancament de l’homilia va posar l’accent en la importància de la construcció, amb cor pastoral, de la comunitat fraterna. «L’inspector no ha de ser un gran gestor, ha d’estar envoltat de bons gestors implicats en la missió. Ell ha de ser un bon pare», afegia per parlar de la importància de treballar en unitat amb el Rector Major i els diferents grups de la Família Salesiana. «En aquesta inspectoria la Família de Don Bosco és un eix fonamental. Puc dir que tenim una vitalitat extraordinària. També caldrà cuidar els germans, el tresor més gran de la Congregació», explicava.

Després de la lectura del decret del nomenament, a càrrec del secretari Rosendo Alabau, es va dur a terme la professió de fe del nou inspector. «Jo, Fernando Miranda, crec amb fe ferma i professo totes i cadascuna de les coses contingudes al Símbol de la fe», iniciava la seva proclamació. Posteriorment, amb la signatura del nomenament, es va dur a terme la seva acollida amb l’abraçada fraterna.

En les paraules d’acció de gràcies a l’assemblea, Ángel Asurmendi va voler tenir un missatge especial adreçat a tota la comunitat educativa i pastoral. “La paraula més repetida i que pugui resumir tots aquests anys és conversar. He volgut tenir una escolta atenta. No sé quantes llibretes he pogut gastar en diferents trobades. Tots aquests anys estan plens de diàlegs, noms i cares. On hi ha comunicació hi ha vida i les paraules ens vinculen a cadascun de nosaltres», explicava sobre l’experiència compartida. «Gràcies germans salesians, salesianes, seglars i Família Salesiana per haver-me acollit i haver-me escoltat. Vull agrair el vostre afecte, estima i treball», explicava coincidint amb allò compartit pel Rector Major en el seu missatge. «En tornar de cadascuna de les cases es torna ple de vida», citava amb un missatge especial les persones que duen a terme la direcció de les diferents obres i els diferents equips.

La seva intervenció va acabar amb un missatge especial al Consell Inspectorial amb què va compartir camí, amb un record especial a Antonio Echeto i Fernando Báñez, que finalitzen el servei, i als nous consellers que continuen. I especialment a Fernando. «Gràcies pel suport i la proximitat mostrada en els moments durs. Gràcies per la teva comprensió i crítica constructiva. Gràcies per la teva sinceritat i confiança. Ets una persona amb un gran cor, senzilla i que escolta. Maria Auxiliadora i la Verge del Pilar et van a sostenir», acabava per fer entrega de les claus del seu despatx amb una brúixola com a clauer. «Sempre apuntarà al nord que t’anirà marcant Déu».

Per la seva banda, les paraules de Fernando Miranda van estar adreçades a donar gràcies per aquest dia. «Avui és un dia per agrair, confiar, somiar i creure. Agrair totes aquestes coses que un pot trobar a la Inspectoria i que he pogut veure en primera persona durant els meus cinc anys al Consell. Junts hem caminat des de la unificació del 2014, amb un record especial a totes aquelles persones que ens han deixat durant aquests anys»

Un dia per donar gràcies a Déu per la vocació rebuda, en una data en què es complien 23 anys de la seva ordenació. “Vull donar gràcies al Consell per la feina compartida. Ángel ha estat un bon mestre per saber on cal mirar. Antonio també, amb la seva tasca callada com a ecònom que ens ha portat fins aquí, a Fernando Báñez pel seu camí al costat dels laics», explicava amb un missatge afectuós per als que es queden i als que s’incorporen a aquest servei. «Gràcies a tots els que posen els seus dons en aquest projecte comú”.

«Cal confiar en Déu i en Maria que ens ensenya i ajuda. Avui és un dia per celebrar allò que dóna sentit a la nostra vida, i per somiar i creure el que Déu ens demana com a Inspectoria i Família Salesiana. Endavant, sempre endavant» , concloïa.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…