La Confederació Don Bosco inicia a Madrid el curs 23-24 amb l’Assemblea Executiva

26 septiembre 2023

Per la Confederació Don Bosco de Centres Juvenils d’Espanya

l

Del 22 al 24 de setembre s’ha celebrat en la casa salesiana d’Atocha (Madrid), l’Assemblea executiva ordinària de la Confe Don Bosco

Durant el cap de setmana del 22 al 24 de setembre, la casa d’Atocha a Madrid va ser el lloc de l’Assemblea Executiva Ordinària de la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco d’Espanya. A la capital, s’hi van congregar representants i membres compromesos de cadascuna de les Federacions i centres juvenils.

Un dels punts destacats del cap de setmana fou la conclusió de l’última fase de l’estudi del perfil de voluntariat, titulat «Estudi de la participació de les persones voluntàries en les entitats davant la nova realitat post-pandèmica». Aquest estudi es dugué a terme de manera participativa amb la contribució de jurats ciutadans, marcant un enfocament innovador i democràtic en la presa de decisions.

Durant l’Assemblea, s’hi van fer importants actualitzacions, incloent-hi la revisió i l’actualització del Pla de Treball pel proper curs 2023-2024. A més, s’inicià l’edició del documento que defineix les funcions i les tasques de l’Assemblea Executiva, un pas significatiu vers l’eficàcia i la claredat en el funcionament intern de l’organització.

Un dels moments més esperats va ser la votació i l’elecció del nom i el logo de l’eina de gestió CRM, la qual cosa marca una fita important en la modernització de la Confederació.

TEMPS DE TREBALL, PARTICIPACIÓ I PREGÀRIA

El calendari d’activitats de la Confederació, les seves federacions i inspectories també fou sotmès a una revisió exhaustiva, assegurant una planificació adequada i eficient pel proper període.

En un esforç per ressaltar la diversitat present en els centres juvenils, la temàtica de l’Assemblea fou “Somiem amb tu”, un títol que encapsula els lemes de les campanyes pastorals de Salesianes i Salesians. Aquest enfocament enriquidor va contribuir a crear un ambient de reflexió i de compromís entre els participants.

En el context de l’estudi sobre el perfil del voluntariat, es van compartir valuoses pràctiques d’altres organitzacions que treballen amb un perfil similar de voluntaris. Es va elaborar un document DAFO que va resumir els resultats de l’estudi i les opinions del jurat ciutadà. Les propostes derivades d’aquestes discussions es van presentar davant l’Assemblea Executiva per a la seva consideració i debat.

En el moment del Panel de Bones Pràctiques, s’hi aportaren experiències d’èxit de les que aprendre, i que poden ser reproduïdes a nivell federatiu:

  • ASPAYM CyL Borsa de voluntariat de Castella i Lleó – Víctor Núñez- tècnic de projectes i programes-
  • Experiència europea d’èxit en la gestió del voluntariat en la Don Bosco Youth Net- Itàlia- Ilaria Lizzini- membre de la comissió de TGS Eurogroup-
  • El voluntariat Universitari- Red MAG+S. Lluís Salinas, Jesuïta, coordinador de pastoral juvenil.

Aquest cap de setmana no només va ser una oportunitat pel treball i la presa de decisions, sinó també per la convivència, la pregària i la reflexió. Els participants van compartir l’esperit i el carisma salesià, marcant l’inici d’un emocionant curso educatiu-pastoral en el que somien seguir el llegat de Don Bosco i descobrir que, som tot allò que ell un dia va somiar.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…