La Formació Professional com a model per a la Junta d’Andalusia durant la visita institucional a Salesians Trinidad

24 marzo 2022

Comunicació Sevilla-Trinidad

l

Amb la presència del secretari general d'Ordenació de la Formació de la Conselleria dOcupació, Formació i Treball Autònom, Francisco Javier Loscertales Fernández, amb motiu de la XIII Jornada d'Orientació Laboral.

El passat 15 de març es va celebrar a Salesians Trinidad la XIII Jornada d’Orientació Laboral adreçada principalment als alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior.

Aquesta activitat va comptar amb la presència del secretari general d’Ordenació de la Formació de la Conselleria d’Ocupació, Formació i Treball Autònom, Francisco Javier Loscertales Fernández. Es va dirigir als joves alumnes amb la ponència «Coneix la formació professional per a l’ocupació» perquè coneguin com la Junta d’Andalusia ha reactivat aquesta formació per donar suport a la joventut en la seva incorporació al mercat laboral cada cop més competitiu.

El subdirector de l’Institut Andalús de la Joventut (IAJ), David Muñoz, també va ser present en aquesta jornada que pretén orientar l’alumnat del darrer curs dels cicles formatius superiors.

Durant la visita dels representants de la Junta d’Andalusia al centre educatiu sevillà, el director titular de la Casa, Miguel Canino, i la directora del centre, Marisa Ibáñez, acompanyats dels caps d’estudi, van ensenyar les instal·lacions on aprenen i fan els alumnes les pràctiques professionals.

La jornada va continuar amb la intervenció d’Ana Ruiz Fito, psicòloga coach de desenvolupament personal i consultora de recursos humans amb una ponència centrada a l’entrevista de treball. Finalment, va tancar aquesta activitat Rocío Martín Villalba amb una conferència titulada «Cerca de feina a través de les xarxes socials».

La XIII Jornada d’Orientació Laboral s’adreça a 80 alumnes de 2n Grau Superior (Tècnic superior en programació de la producció i fabricació mecànica, Tècnic superior en automoció, Tècnic superior en sistemes electrotècnics i automatitzats i Tècnic superior en Manteniment Electrònic).

El centre salesià també imparteix les titulacions de Grau Mitjà de Tècnic en mecanitzat, Tècnic en electromecànica de vehicles automòbils, Tècnic en instal·lacions de telecomunicacions, Tècnic en instal·lacions elèctriques i automàtiques i Tècnic en manteniment electromecànic).

A més disposa d’una bossa d’ocupació activa per als alumnes, un cop finalitzen satisfactòriament els seus cicles formatius. En aquest sentit, el responsable de la borsa, Francisco Sabalete, va explicar als participants de les jornades el seu funcionament i prestacions.

«Volem agrair a tots els ponents, a l’equip directiu i a l’orientació de la Casa per la seva disposició i organització d’aquestes Jornades en què s’ha deixat palès la importància de la formació professional com a motor d’ocupació», afegien.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»73039,73040,73041,73042,73043″ _builder_version=»4.14.9″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…