La Formació Professional projecta la seva vàlua al campionat #SpainSkills 2022

31 marzo 2022

Salesians Comunicació

l

El campionat #SpainSkills, competició nacional de Formació Professional, es va desenvolupar del 22 al 25 de març a Madrid al recinte firal (IFEMA) amb estudiants i recent titulats d’aquesta etapa educativa, que van competir per demostrar les seves capacitats innovadores i creatives en les diferents àrees del certamen.

El Ministeri d’Educació i Formació Professional organitza i promou competicions de destreses que constitueixen un valuós instrument divulgatiu de la formació professional i un mitjà per estimular estudiants, professorat i empreses, a més d’una plataforma d’intercanvi i un fòrum de debat sobre l’evolució dels estàndards professionals, la qualitat i la innovació als diferents sectors productius.

Aquesta celebració biennal permet seleccionar els competidors espanyols que representen Espanya a les competicions europees (EuroSkills) i mundials (WorldSkills).

Diferents cases salesianes han estat representades al certamen. Entre elles, destaquen Salesians Los Boscos-Logroño, Sarrià-Barcelona, Zaragoza, Palma del Río, Estrecho-Madrid, Elx i Sevilla-Trinidad.

Manuel Alcalá, antic alumne del Grau Superior d’Automatització i robòtica industrial de Salesians Sarrià, va obtenir la medalla d’or a la #Skill d’electrònica. El recent titulat en Grau Superior ha demostrat la seva vàlua i competències professionals en una competició que promou l’alta qualitat dels estudis de FP.

En obtenir la medalla d’or, Alcalá participarà al mundial de la Formació Professional Worldskills el proper mes d’agost a Shangai, així com a les Euroskills que se celebraran a Polònia el 2023. 

L’or també arriba fins a la localitat de Palma del Río. Fernando García Dios es va proclamar campió en la modalitat de control industrial després de signar una actuació brillant. “Entra a formar part de la gran família dels alumnes que han passat pels skills a nivell nacional des de l’any 2009. És just recordar-los i donar-los a tots les gràcies i el reconeixement públic per fer un llarg i difícil camí, al costat dels seus tutors i professors, que els han preparat i guiat, sempre amb la més gran de les il·lusions i l’entusiasme del primer dia. Ells són Raúl Tamayo, Saúl Osuna, Javier Yamuza, Manuel Jesús Guisado, Raúl Yamuza i com no, Fernando García. Moltes gràcies per la vostra dedicació, temps, professionalitat i il·lusió que tots heu demostrat en cadascuna de les edicions. Un cop més el col·legi Salesià San Luis Rey de Palma del Río ha rubricat la bona feina i la magnífic treball que es desenvolupa dia a dia amb l’alumnat que passa per l’especialitat d’Automatització i Robòtica Industrial”, compartien des de la ciutat cordovesa.

Aquesta experiència suposa un reconeixement a la feina diària i té la seva recompensa amb la participació en aquest esdeveniment. Des de Salesians Zaragoza, que va comptar amb la participació d’Iván Aguilar, de l’especialitat d’instal·lacions elèctriques, i Daniel Ubalde, de l’especialitat d’Administració de Sistemes en Xarxa, juntament amb els tutors Joaquín CamposJuan Apellaniz, valoraven participar en un esdeveniment d’aquestes característiques que posa en valor la Formació Professional salesiana. “Després d’aconseguir l’or en la modalitat autonòmica, va ser una gran experiència i un increïble aprenentatge participar el les Spain Skills 2022”, expliquen els alumnes. En el cas de l’especialitat d’Administració de Sistemes en Xarxa, l’alumne Daniel Ubalde Laguía va aconseguir pujar al podi a la cerimònia de clausura amb la medalla de bronze en la seva especialitat.

 

La Formación Profesional Salesiana en cifras

Actualment, 14.500 alumnes es formen a les escoles salesianes de Formació Professional, acompanyats per 1.200 professors. Els salesians imparteixen 100 cursos de grau mitjà, 40 de grau superior i 37 de FP bàsica.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»73694,73695,73696,73697,73698,73699,73700,73701,73702,73703,73704,73705,73706,73707,73691″ _builder_version=»4.15.1″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…