La meva casa salesiana: un do/regal que rebut, i hi ha un repte que m’il·lusiona

25 septiembre 2023

Per Salesians Comunicació

l

Durant la jornada del 21 de setembre, en format en línia, es va dur a terme una nova trobada de directors d'obres gestionades per seglars de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora (SMX) que va reunir més d'una vintena de representants.

El sentit de les jornades de treball, que va comptar amb la coordinació de José Luis Navarro Santotomás, conseller responsable de l’animació i l’acompanyament de les presències, va tenir com a punt de partida la presentació del nou delegat de l’Inspector i la presentació breu de cadascun dels directors per a coneixement del delegat. En aquest moment va destacar la posada en comú amb la dinàmica “La meva casa salesiana: un
do/regal que rep i hi ha un repte que m’il·lusiona”.

En l’eix del treball va estar l’anàlisi del moment en el qual es troba el Projecte Educatiu Pastoral Salesià (PEPS) de cada casa, a més de la valoració del funcionament de les Obres Gestionades per seglars. Va tenir lloc la reflexió de propostes de millores, canvis, punts forts i febleses a partir de la posada en marxa del document inspectorial d’Obres Gestionades per seglars en SMX al setembre de 2021. Després de dos anys de
funcionament els participants van poder revisar els seus apartats amb propostes que poguessin servir com a punt de partida per a un procés de reflexió.

També va haver-hi ocasió de presentar la nova campanya pastoral per al curs 2023/2024, amb el lema “Un somni per a tu”, i conèixer les prioritats de la inspectoria SMX en tasques de fons com ara el document del Primer anunci i el seu treball local, o el PEPSI i les seves indicacions locals per als pròxims sis cursos (2022- 2028).

D’altra banda, es va informar sobre l’aprovació del pla de formació per a animadors de Centres Juvenils i Itinerari d’Educació en la Fe (IEF), les pinzellades sobre la participació dels joves en la JMJ de Lisboa, una mirada al pròxim estiu amb el Campobosco a Torí (del 31 de juliol al 9 d’agost de 2024), el Pla Estratègic i pla d’inversions, la Formació en Espiritualitat Salesiana (FES) amb els ressons dels participants, i la presentació del calendari inspectorial amb el punt fort del Capítol inspectorial 2024.

A més, aquesta cita va permetre compartir experiències i crear sentit de pertinença entre els participants.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…