La segona edició del Premi Don Bosco Junior posa en valor la investigació juvenil per les ciutats i comunitats sostenibles

18 mayo 2023

Salesians Comunicació

l

Dins del marc del Premi Nacional Don Bosco s'ofereix aquest certamen dirigit a l'alumnat de la ciutat que estigui cursant de 4t a 6è d'Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i centres d'Educació Especial, i treballi els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Dins del marc del Premi Nacional Don Bosco va néixer l’any passat el certamen ‘Premi Don Bosco Junior’, dirigit a l’alumnat més jove, que estigui cursant de 4t a 6è dEducació Primària o Educació Secundària Obligatòria, o sigui alumnat de Centres d’Educació Especial pertanyents a col·legis públics, concertats o privats de la ciutat de Zaragoza.

L’objectiu principal del premi és estimular la capacitat creativa, innovadora i de recerca de joves talents, promovent el desenvolupament d’iniciatives que contribueixin a avançar cap a la consecució dels èxits dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que en aquesta segona edició es va centrar en l’ODS 11: CIUTATS I COMUNITATS SOSTENIBLES.

En aquesta ocasió s’han presentat vint-i-cinc treballs que els participants han exposat durant la jornada del 17 de maig.

«Aquell mateix dia, al pavelló poliesportiu del col·legi s’ha pogut visitar l’exposició de tots els projectes presentats al concurs i, a les 12.30 hores, al Teatre, s’ha fet entrega dels premis als guardonats», compartien des del centre salesià sobre les novetats d’aquesta segona edició que recull el ja consagrat Premi Don Bosco, celebrat al mes de març, amb més de tres dècades de vida.

Un jurat format per docents de diferents especialitats de Formació Professional del col·legi Salesià de Saragossa van ser els encarregats d’avaluar els dos millors projectes a les dues categories del certamen: Secundària i Primària, així com atorgar el premi “Idea” a la millor idea entre tots els projectes presentats. En total són cinc els premis que es van lliurar en aquesta 2a Edició tenint en compte la seva originalitat, la seva viabilitat, el possible impacte social, la qualitat de la presentació i el treball en equip, determinant els guanyadors de cada categoria.

Tots els participants han rebut un diploma per la seva participació, i els grups guanyadors rebran un kit de material didàctic vinculat a l’ODS treballat que va ser lliurat per l’empresa guardonada en la 36a edició del Premi Nacional Don Bosco amb el PREMI COMPROMÍS, EDEBÉ, representat pel seu gerent territorial, Carles Escolá.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…