La Templar de Monzón sorgeix de la creativitat i l’alegria dels seus exalumnes salesians

12 julio 2023

Salesians Monzón

l

S'ha convertit en una de les carreres d'obstacles més populars del panorama nacional i amb més participació juvenil.

Fa uns anys, Nicolás Fortuño i un grapat més de joves, tots antics alumnes des de primer d’EGB de Salesians Monzón, van tenir un somni: crear una carrera diferent, creada per amics que barregés la festa, esport i la cultura alhora.

D’aquí va sorgir la idea de la Templar de Monzón que des de l’inici va marcar aquesta frescor d’una iniciativa pionera que barrejava la música, amb una cursa que va començar sent de 2,5 km i 14 corredors i l’ambient templer i el castell.

Nou edicions després es manté aquesta mateixa idiosincràsia, però sent una de les carreres més importants d’Espanya amb 1.753 corredors i més de 5.000 persones de públic gaudint d’aquest somni d’uns quants joves el primer esdeveniment dels quals va ser realitzar un “Dia de l’Esport” el 2011 al pati interior de Salesians Monzón per tal de recaptar fons per a una ONGD de Costa Rica.

En aquesta cursa amb obstacles es poden escollir diferents recorreguts de menys duresa a una no apta per a persones que no estan en forma. Els recorreguts són els següents: 6,5 km, anomenada familiar en què els adults han de córrer amb infants de 8 a 11 anys, la versió “Sargents Templaris” amb samarreta negra que corren 8,5 km i la més dura “Cavallers Templaris ” que cursen amb samarreta blanca. A les tres versions s’abasta tant tram urbà com zona de muntanya i totes pugen al monumental castell de Monzón.

Durant la cursa, els corredors han de sobrepassar obstacles naturals i artificials com ara el mateix riu Sosa que passa per la ciutat, murs de bales de palla de 3 m, piràmides de 5 m d’alçada, bastides, contenidors amb aigua i uns tubs per els que els corredors han d’enfilar-se per poder continuar fins a meta.

A més d’aquests obstacles, diverses associacions de la ciutat participen activament a la carrera. Els xavals del Quebrantahuesos Rugbi són un veritable mur a la sortida, els timbals i bombos de Sonus Venti fan que retrunyi el poble abans de la sortida, les actuacions de Loncán, Navarrete i Trotamundos Teatro donen el punt teatral a la cursa i els jugadors del club Datchball Monzón són com veritables canons preparats per llançar les seves boles contra els corredors, així com moltes altres associacions sense les quals aquesta carrera no podria tirar endavant.

Es pot competir tant individualment com per equips, i és molt comú veure grups d’amics o fins i tot famílies participant junts per superar la cursa. Si per alguna cosa és coneguda la carrera, és per la gran participació de joves que vénen des de tots els punts de la geografia aragonesa a desafiar-se davant aquesta prova templera. En paraules d’un dels seus organitzadors “Veure córrer i gaudir els xavals de la ciutat és el més gran al·licient per continuar organitzant la prova any rere any.”

Aquest any van participar al voltant de 1.753 corredors i les xifres van en augment. Una novetat d´aquest any va ser la Mini Templar, on gairebé 2.000 escolars de primària del poble van poder gaudir de la versió mini d´aquesta prova.

Monzón rep també molts visitants durant el cap de setmana en què se celebra la prova, ja que l’ambient i l’alegria que es respira a la ciutat aquell dia és contagiosa. És indescriptible veure el somriure a la cara dels participants en acabar la prova, satisfets amb ells mateixos per haver-ho donat tot.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.