L’Ajuntament de Monzón col·labora amb Salesians en l’enviament de material al Sáhara

23 febrero 2022

Rondasamontano

l

El centre escolar ha reunit 600 quilos de roba, calçat, material escolar i joguines als quals el Consistori suma una donació de llibres infantils de la biblioteca.

L’Ajuntament de Monzón col·labora amb el Col·legi Salesià Santo Domingo Savio per enviar material a un camp de refugiats sahrauís de Dajla a la zona de Tinduf. El centre escolar ha recollit en una recent campanya 600 quilos de divers material, una part del qual farà arribar els propers dies a la zona en una expedició organitzada per la Asociación de Amigos del Pueblo Saharaui, Alouda en el Alto Aragón. La resta del material s’enviarà a la vostra destinació properament, en una tasca que gestiona el propi col·legi.

En la campanya organitzada per Salesians s’ha reunit roba i calçat per a infants i adults, material escolar i joguines. L´Ajuntament s´ha sumat a aquesta iniciativa amb un lot de llibres infantils reunit per la Biblioteca Pública Ramón J. Sender, tal com ja col·laborés fa dos anys enviant també llibres infantils.

Carmen Castán, professora del centre i membre de l’associació, viatja en els propers dies a Dajla. Assenyalava que la recollida de material “s’ha desbordat” i agraïa la solidaritat mostrada per totes les persones que s’hi han involucrat, així com la col·laboració, en tot moment, de l’Ajuntament.

En la tarda d’aquest dilluns, l’Ajuntament feia efectiva la seva donació, amb el lliurament dels llibres a la Biblioteca. Hi eren presents l’alcalde, Isaac Claver, la regidora de Cultura, Nuria Moreno, la directora de Salesians, Anabel Novellón, la pròpia Carmen Castán, així com les bibliotecàries Lourdes Satué i Carolina Delgado.

Nuria Moreno destacava que es tracta “d’una iniciativa solidària molt positiva que compta amb tot el nostre suport i, tal com féssim fa dos anys, ens tornem a sumar perquè cal donar exemple com a administració pública i estar a l’alçada de la solidaritat mostrada pels montisonencs”.

Carmen Castán va destacar el simbolisme del viatge, que es produeix després de dos anys sense poder fer-ho a causa de la pandèmia Covid-19. Al gener, va explicar, es van autoritzar de nou els viatges a la zona amb ajuda humanitària i una expedició sortirà divendres que ve des de Madrid amb 147 persones de tot Espanya a Tinduf amb motiu del Sàhara Marató que se celebra el dilluns 28. La prova, que té caràcter solidari, compta amb carreres a diverses distàncies, inclosa la marató.

A més, Carmen Castán es va mostrar esperançada que aquest estiu es pugui reprendre el projecte Vacaciones en Paz, que sol portar a l’Alto Aragón infants sahrauís en època estival.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…