«L’ensenyament catòlic és la sembra de l’evangelització per al futur»

17 mayo 2022

Diòcesi de Córdoba

l

La cinquena edició de la Trobada de l'Educació Catòlica ha congregat 1.275 alumnes de diversos centres de la Diòcesi amb la participació de Salesians Córdoba.

Maria ens porta a Jesús va ser el lema de la 5a Trobada de l’Educació Catòlica que va tenir lloc divendres, 13 de maig, a l’entorn de la Santa Església Catedral, i en què es van donar cita 1.275 infants de 19 centres de la ciutat convocats per la Delegació diocesana d’Ensenyament.

En aquest dia en què se celebra la festa de la Mare de Déu de Fàtima, els infants es van congregar a primera hora del matí al Pati Sant Eulogi per ser rebuts pel bisbe de  Córdoba, monsenyor Demetrio Fernández. El prelat va ser l’encarregat de donar la benvinguda als presents animant-los a gaudir aquest dia al voltant de la Mare de Déu. Una cosa que s’han pres al peu de la lletra els nois com José, un alumne de Primària del col·legi Trinidad, per a qui viure aquesta cita al costat del Bisbe ha estat “una sort”, perquè no només ha pogut compartir la seva fe amb més infants de la seva edat, sinó que “ha pogut fer nous amics i passar-ho genial”.

Seguidament, una gran marea de joves equipats tots amb una gorra de la trobada, van posar rumb al temple principal de la Diòcesi portant la pancarta que cada any encapçala aquesta cita i en què es podia observar el lema “Amb Jesús eduquem en la seva Església”, a més d’un rosari físic de grans dimensions que havien elaborat per a l’ocasió el col·legi Alauda. D’aquesta manera, els assistents es van disposar a resar el sant rosari adaptat per als infants, escenificant cada misteri i fent una ofrena floral a la Mare de Déu de Fàtima que presidia l’altar per grups.

Monsenyor Demetrio Fernández va ressaltar el sentit de la trobada, que no va ser cap altre que “reivindicar que els infants són dels pares i que els pares són els primers responsables de l’educació dels seus fills, com reconeix la pròpia Constitució Espanyola”. “L’elecció de l’ensenyament catòlic per als fills suposa un horitzó de visió que després es concreta en molts aspectes de la vida. És la sembra de l’evangelització per al futur”, va assegurar.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…