Les cases salesianes doblen la seva aposta per l’esport i la solidaritat aquest mes de maig

12 mayo 2022

Salesians Comunicació

l

Ciutats com Alcoi, Las Palmas, Jerez, La Orotava o Ibi vibren amb diferents proves i competicions esportives populars que serveixen en aquest mes com a homenatge a la Verge de Don Bosco.

Al voltant de la festivitat de Maria Auxiliadora se celebren a diferents punts de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora les tradicionals carreres i altres competicions esportives populars que prenen el nom de la Verge de Don Bosco. Algunes tenen una llarga tradició i d’altres s’han començat a organitzar els darrers anys, però el nexe entre ciutats com Alcoi, Las Palmas, Jerez de la Frontera, L’Orotava o Ibi, és la solidaritat que aporten valor afegit a les proves.

Els col·legis Salesians d’Alcoi van preparar una nova edició del seu Cross Nocturn, que es va celebrar divendres passat 6 de maig. L’esdeveniment va arrencar a les 19:30h en la modalitat infantil i a les 21:30h va ser el torn de la modalitat absoluta. La competició va discórrer des del Col·legi Salesià Sant Vicent Ferrer fins al Col·legi Salesià Joan XXIII amb una important finalitat solidària on tot allò recaptat va a benefici del Projecte de Suport Educatiu Don Bosco i del programa EMOTIUS del GARA d’Alcoi.

D’altra banda, després de dos anys de pausa obligada per causa del Covid, la XIII edició de la Cursa Solidària Maria Auxiliadora tornava a omplir el passat 8 de maig els carrers de Las Palmas de Gran Canaria d’atletes, famílies, festa, convivència i molta solidaritat amb la participació de 1.200 corredors de totes les categories. La cursa popular amb més tradició de les illes va comptar amb el campió del Món de carreres de muntanya, l’irlandès Eoin Flynn, que juntament amb la jove atleta Judith Portero es feien amb el primer lloc de la modalitat de 5 quilòmetres, en una modalitat que va comptar amb l’èxit de convocatòria. “Per mi és un orgull i un honor ser el padrí de l’esdeveniment que, a més, ha anat creixent fins a convertir-se en una de les carreres solidàries més destacades i més ben organitzades perquè l’equip del col·legi està tot involucrat, els professors, els voluntaris, tots els pares , els infants… aquesta carrera és aquí per sempre”, compartien.

Salesians Ibi reprendrà la seva popular Marxa Bici en honor a Sant Domènec Savio el proper divendres 20 de maig. La sortida es farà des del centre educatiu a les 18.00 h i recorrerà els principals carrers de la localitat. La marxa, en què hi participaran més de 400 persones, és gratuïta i està oberta a tota la ciutadania. El recorregut acaba al Parc De les Hortes on es premiarà els participants amb berenar i un obsequi commemoratiu.

A Tenerife, després de dos anys de pandèmia, arriba aquest maig del 2022 que torna a ser el mes per excel·lència de Salesians La Orotava, el mes de Maria Auxiliadora i, per tant, el mes del Cross. Tot i haver suspès l’edició del 2020 i realitzada de forma virtual la del 2021, volem reprendre la nostra popular carrera com la festa que sempre ha estat, la festa de l’atletisme de la Vila que des del 1977 ha omplert els carrers de color i il·lusió ”, comparteixen des de les cases sobre una cita que transcorrerà durant la jornada del 22 de maig.

A Jerez de la Frontera, la 8a carrera Don Bosco, també tindrà lloc el dia 22 de 9 a 12 del matí i anirà a càrrec de Salesians Jerez Lora Tamayo, en col·laboració amb la Diputació de Cádiz, l’ajuntament de Jerez de la Frontera i la Federació Andalusa d’Atletisme, entre d’altres entitats. Aquesta prova, celebrada tradicionalment el mes de gener, va haver d’ajornar-se i recuperar aquest mes d’aquesta manera un marc immillorable per tornar a calçar-se les sabatilles.

Toca córrer pel maig salesià. Toca córrer per Maria Auxiliadora.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»76642,76643,76644,76645,76646,76647,76648,76649,76650,76651″ _builder_version=»4.17.3″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…