Les claus de l’Estrena 2024: ‘El somni que fa somiar’

28 diciembre 2023

Salesians Comunicació

l

Com és tradicional en aquestes dates, el Rector Major, el cardenal Ángel Fernández Artime, va presentar ahir l'Estrena 2024 a la Casa Generalícia de les Salesianes a Roma. En un vídeo per a l'ocasió, Ángel va deixar alguns missatges clau.

L’Estrena del Rector Major per al 2024 gira al voltant del somni dels 9 anys de Joan Bosco. ‘Un somni que fa somiar. Un cor que transforma els llops en “corders” és la proposta per a aquest any. El cardenal Ángel Fernández Artime el va presentar ahir a la Casa Generalícia de les Salesianes a Roma. Algunes claus van quedar exposades en un vídeo per a l’ocasió.

Joves veritables

El Rector Major recorda l’autenticitat dels joves que apareixen al somni dels 9 anys: “Són els joves que ens hem trobat en aquests 200 anys i que ens trobarem en el futur. Tenen històries de vida, tenen problemes”.

«No amb cops»

Aquest advertiment interpel·la la Família Salesiana, indica D. Ángel: “Hem d’estar a prop dels joves, perquè l’odi, l’agressivitat i la violència continuen augmentant. Com a educadors, hem de ser una alternativa”.

Mirar

“Déu ens crida i ens proporciona la guia per fer-ho, una Mare que ens agafa de la mà i ens diu: ‘Mira’”, exposa el Rector Major. D. Ángel adverteix del perill de no veure la realitat dels joves en profunditat. “Nosaltres, com a Família Salesiana, hem de saber mirar, com Joan”, assegura.

Aprendre

El Rector Major desxifra allò que vol dir la Mestra del somni amb aquest segon verb: “Hem d’estudiar, intentar entendre, aprendre. Així ens tornem humils, forts i robustos per fer front a totes les dificultats de la vida”. També cal “aprendre un mètode per educar”, que “està en el somni dels 9 anys: la bondat, el respecte, la paciència”.

Acompanyar somnis

“Sovint els joves es veuen influenciats pels somnis dels altres, que amb freqüència es converteixen en els seus malsons”, adverteix D. Ángel. De vegades són els dels pares, els amics o fins i tot la societat. «Això provoca un sentiment de desconfiança», prossegueix el Rector Major, que recorda que «cal per a nosaltres explorar amb els mateixos joves els seus somnis, conscients que per a cadascú Déu té el seu propi somni».

Sense por

“Elegir, somiar, decidir. Són coses que impliquen assumir una responsabilitat i tot això fa por”, expressa el Rector Major. Tanmateix, a la Paraula de Déu i al testimoniatge dels sants hi ha una crida a no tenir por. “I jo et dic a tu, estimat jove, que no et sentis incapaç. Aquest és el teu somni”, conclou D. Ángel.

“Tingues paciència”

Les darreres paraules de la Mestra en el somni dels 9 anys porten el Rector Major a convidar a deixar-ho tot en mans de Déu: “Dóna temps a tot, dóna temps a Déu. Tu pots dirigir, guiar, acompanyar, influir amb les teves opcions, però és Déu qui ho fa tot”.

Confiança

“Podem afrontar-ho tot com va fer Don Bosco, pas a pas, amb confiança i esperança en el Senyor Ressuscitat i en Maria Auxiliadora”, recorda Don Ángel, que adverteix que “no estem sols, mai estarem sols, perquè necessitem els altres per construir-nos a nosaltres mateixos i també per fer realitat el nostre somni”.

Hora de somiar

«És hora de caminar, és hora de somiar, de transformar el món començant pels joves, és hora de construir l´eternitat», conclou el Rector Major.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…