Les escoles de temps de lleure avancen amb pas ferm en la seva aposta per la formació

29 marzo 2022

Salesians Comunicació

l

Iniciatives com la trobada organitzada per DIDANIA o la formació de directors d'activitats de temps de lleure educatiu infantil són alguns exemples d'aquest compromís formatiu per millorar la seva oferta.

Durant els dies 26 i 27 de març diverses entitats salesianes de Temps de Lleure, entre les quals hi havia Alquite, CX Don Bosco, Escuela Don Bosco, Centro Don Bosco, Reconoce i CJ Don Bosco Villa, van participar a Madrid en un esdeveniment organitzat per DIDANIA,  Federació d’Entitats Cristianes de Temps de Lleure, que va tenir lloc al carrer Joaquín Turina 39, lloc on també es troba el Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil.

De la mà de la professora de la Universitat de Deusto, Estibaliz Linares, els participants van reflexionar conjuntament sobre els reptes i oportunitats que es troben per posar en marxa estratègies i processos que fomentin la coeducació i la diversitat als espais de Temps de Lleure. A continuació, van plantejar preguntes, respostes i punts clau per elaborar un pla per a la igualtat d’acord amb la realitat de les entitats, i fer-ho mitjançant un procés de qualitat des d’un enfocament d’igualtat, que resulti útil i pràctic.

Al costat del representant de la Cooperativa Garúa, Alberto Brasero, van analitzar l’alineació de les activitats de temps de lleure amb els objectius de desenvolupament sostenible. Gràcies a la professora de la Universitat Pontifícia de Comillas, Clara Martínez, van presentar el marc normatiu internacional i nacional sobre protecció de la infància davant de la violència i les seves implicacions en l’àmbit de l’oci i el lleure. Per concloure van participar al taller ‘A imagen y semejanza’ que va aportar claus bíbliques per a una fe inclusiva.

Formació de Directors d’Activitats de Temps de Lleure Educatiu Infantil

Els Salesians, sensibles a tot allò que contribueix a l’educació dels joves, sobretot dels més necessitats, estan dedicant especial atenció a les Escoles d’animació i temps de lleure, per a la formació d’animadors juvenils salesians i altres joves en el camp de l’Animació sociocultural i l’educació en el lleure.

Com a mostra d’aquest compromís, el mateix cap de setmana del 26-27 de març va finalitzar el curs monogràfic de director d’Activitats de Temps de Lleure Educatiu Infantil impartit per l’Escola Don Bosco de la Comunitat Valenciana a València, de la  mà de Gloria Granell, directora pedagògica de Salesians Burriana.

Per la seva banda, l’Escola de Temps de Lleure d’Aragó  ha realitzat durant el curs diferents càpsules formatives però els cursos d’animador i director els impartiran durant els mesos d’estiu, igual que l’Escola Don Bosco d’Andalusia.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…