Les Llars Don Bosco celebren la seva VII trobada de Famílies a Pozoblanco

30 octubre 2023

Comunicació Llars Don Bosco

l

Més de 180 persones del moviment han compartit moments de pregària, formació i convivència a la localitat cordovesa.

Els 21 i 22 d’octubre passats les famílies del moviment de Llars Don Bosco de la província Maria Auxiliadora estaven convocades a la VII trobada de Famílies. En aquesta ocasió la trobada va tenir lloc a casa dels salesians de Pozoblanco, terra on es viu l’esperit de Don Bosco d’una manera especial i amb molta devoció per Maria Auxiliadora.

Tot començava el dissabte 21 al matí en què estaven citats a les 11 h a l’escola. Des del primer moment, l’esforç del consell local va ser una constant i per començar tenien preparat un esmorzar deliciós per a aquells que venien de fora. Tot seguit va tenir lloc una oració per posar-se en mans del Senyor i que la trobada fos per bé de les famílies i dels joves.

El mateix matí de dissabte va tenir lloc la benvinguda de Manuel del Rosal, salesià director de la casa. El mateix director havia preparat un moment en què es va poder tenir la trobada del matrimoni. En un primer moment Manuel va presentar una reflexió sobre com a través del perdó es produeix la sanació del matrimoni, com perdonar és guarir i fer que la ferida no existeixi. Aquest amor sanat que ens torna a fer feliços és l’amor que fa feliç el Crist. Acabada la presentació vam tenir un moment de reflexió personal per passar a una trobada de la parella i reflexionar sobre el perdó al matrimoni. “Un moment molt bonic i que és recomanable fer-ho en parella sortint del “soroll” que el dia a dia ens va consumint”, explicaven.

El dinar de dissabte, també preparat pel consell local, va consistir en unes riques «migas» acompanyades de xoriço, cansalada, peix, pebrots fregits,… un plat molt de la terra i que va fer les delícies dels comensals. La tarda es va dedicar a un passeig per conèixer Pozoblanco. “Acompanyats per dos guies locals visitem els llocs més emblemàtics, com ara l’església de Santa Caterina, la casa de la Biga o la plaça de toros. Sense cap mena de dubte llocs carregats d’història i d’anècdotes que vam poder compartir”, explicaven.

“Acabada la visita teníem organitzat un concert de Nico Montero, cantautor i salesià cooperador, que és capaç de fer amb la seva música pregària i catequesi per a la vida. Un concert que gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Pozoblanco es va poder celebrar a l’auditori municipal i al qual van poder assistir-hi més de 200 persones que van corejar i aplaudir tots els temes que Nico i la seva banda van tocar. Un moment que ens va emocionar a tots”.

Diumenge al matí va començar a les 10:00 amb l’acollida a l’escola i la posterior salutació de l’alcalde, Santiago Cabello, a qui es va agrair la col·laboració amb la trobada i la proximitat amb la família salesiana i amb tots els assistents. “El moment central del matí de diumenge va ser el testimoni de vida cristiana de Gema i Javi, matrimoni i pares de família que ens van fer riure i emocionar-nos amb les seves vivències”, afegien sobre el contingut d’aquesta darrera jornada.

Continuem el matí amb l’eucaristia on els matrimonis que han complert 50 i 25 anys van rebre les insígnies d’or i de plata. Aquesta eucaristia va estar presidida per Luis Fernando Álvarez, salesià delegat de l’inspector per a la família salesiana de la inspectoria. S’hi va instar a viure en família a la llum de l’Evangeli i segons l’ideari de les Llars Don Bosco.

“Un cap de setmana en què més de 180 persones del moviment hem compartit moments de pregària, formació i convivència. Un cap de setmana en què hem descobert que som més quan estem units per viure la nostra fe”, finalitzaven.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…