L’Hospital General Universitari d’Elx rep del Col·legi Salesians crosses infantils decorades per als pacients de Rehabilitació

29 mayo 2023

El Periòdic

l

Aquesta iniciativa solidària forma part del projecte “Smiling”, en què l'alumnat aprèn els continguts del grau mitjà de FP de carrosseria i alhora contribueixen a fer somriure els més petits.

L’alumnat i professorat de Formació Professional del Col·legi Salesians d’Elx, va visitar el 25 de maig l’Hospital General Universitari d’Elx amb l’objectiu de donar 10 parells de crosses personalitzades amb motius infantils per als més petits. La recepció de les crosses es va dur a terme al Servei de Rehabilitació, al capdavant del qual hi ha la doctora Camila Maciá i hi va assistir la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Elx, Mariola Galiana.

Projecte Smiling

Aquesta iniciativa solidària sorgeix des del departament de vehicles del cicle formatiu de grau mitjà de FP de carrosseria, dins del projecte anomenat “Smiling” i consisteix a decorar i personalitzar material ortopèdic infantil.

Més concretament, el professor, Pedro Sempere, explica que “aquest projecte neix quan l’equip docent del cicle formatiu, mentre utilitzem la tècnica d’hidroimpressió, observem als nostres patis nens i nenes amb diferents elements ortopèdics com crosses o fèrules. Així, ens plantegem juntament amb els nostres alumnes de carrosseria, la possibilitat de personalitzar diferents elements per fer molt més suportable aquesta situació i poder fer-los somriure, d’aquí el nom del projecte, Smiling”

“D’aquesta manera l’alumnat adquireix continguts curriculars i és avaluat mitjançant aquest tipus d’instrument, per la qual cosa aprenen d’una manera eficient i motivadora, alhora que adquireixen valors com l’empatia, la solidaritat i la implicació com a agents actius de la societat ”, continua el docent.

“En definitiva, concentrem sobre un element ortopèdic infantil i de manera transversal diferents mòduls de 1r i 2n curs que han de desenvolupar de manera minuciosa i exigent per aconseguir un gran treball d’embelliment i personalització que ens permeti aconseguir entre els nens i nenes molts” Smiling”. I així aconseguim els objectius dels nostres mòduls aplicant els resultats a un producte final de gran impacte social”. Des del col·legi expliquen que “els alumnes volen veure aquests elements al carrer i estan molt il·lusionats amb aquest lliurament”.

Per part seva, la doctora Maciá assegura que “des del servei de Rehabilitació de l’Hospital General d’Elx, estem encantats de col·laborar en aquest projecte solidari. Vam tenir oportunitat de conèixer-lo el passat any, quan ens ho van presentar. Ja aleshores els arribem a facilitar diversos articles d’ortopèdia per personalitzar, fins i tot algun s’està actualment usant al nostre gimnàs”.

“En aquesta ocasió, des del nostre servei ens encarregarem de gestionar aquesta donació i distribuir aquestes crosses, a més d’entre els nostres pacients, entre els diferents serveis de l’Hospital d’Elx que les sol·licitin, Urgències per exemple ja ha manifestat el seu interès per comptar amb un parell d’elles. D’aquesta manera aviat estaran en ús, complint el seu objectiu”, continua l’especialista.

Finalment, cal subratllar l’important rerefons social d’aquesta iniciativa. Normalment el material ortopèdic tendeix a ser neutre, discret, com si s’hagués d’amagar, i això pot reforçar la repercussió psicològica negativa generada per la limitació funcional que en fa precisar l’ús. El fet d’embellir-lo, tornar-lo divertit, sens dubte arrencarà un somriure als nens, però també suposa un pas més en la normalització de la discapacitat”, conclou la doctora Maciá.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…