L’itinerari d’educació en la fe presenta la nova APP

1 febrero 2022

Salesians Comunicació

l

En aquesta primera fase del llançament se centra en els materials per a l'etapa de joves adults

La nova App de l’Itinerari d’Educació a la Fe veu la llum amb el focus posat sobre l’etapa de Catecumenat, adreçat a joves adults entre 19 i 23 anys. Aquest recurs mòbil ja està disponible per a dispositius Android i iOs (Apple).

L’aplicació, creada pel Centre Nacional de Pastoral Juvenil i coordinada per l’equip de treball de l’Itinerari d’educació a la Fe, és un instrument que es posa a disposició les comunitats i els grups de fe de les cases, parròquies, centres juvenils, etc. «Amb aquest projecte volem apropar l´Evangeli als Joves Adults de les nostres presències», comenta Santiago García Mourelo, coordinador de l’Itinerari d’educació a la Fe, sobre el sentit d’aquest nou material.

L’aplicació compta amb quatre blocs grans; temes de formació, pregar amb la Paraula (Lectio Divina), la vida com a Projecte i revisió de vida.

  • Temes de formació: Estan agrupats de dos en dos anys i un darrer any que serveixi per al discerniment de cara a la creació d’una comunitat juvenil que, amb el temps, deixi de ser juvenil i s’insereixi a les Comunitats Valdocco, comunitats que integren les presències salesianes. Els temes de formació que s’ofereixen tenen com a base el llibre zero de l’animador de l’Itinerari. D’aquesta manera, el grup pot triar un dels temes que s’ofereixen lliurement sense necessitat de seguir un ordre fix.
  • Pregar amb la Paraula: En aquest apartat es presenten uns models pràctics per resar amb la Paraula de Déu.
  • La vida com a Projecte: Aquí es poden trobar quatre esquemes que puguin servir per desenvolupar un projecte de Vida. Cadascú és més profund, més evangèlic que l’anterior.
  • Revisió de vida: La revisió de vida és una eina que serveix per concretar les opcions de fe a la vida quotidiana. La revisió que es proposa té tres passes: veure, jutjar i actuar; passos que utilitza l’Església com a elements de discerniment.

El vídeo tutorial creat per a l’ocasió explica, pas a pas, com descarregar l’aplicació des de iOS i Android i com fer-la servir.

“Volem que l’App que presentem sigui espai d’ajuda per resar més i arreu”, conclou.

Itinerari d’Educació en la Fe (IEF)

L’IEF és un «procés educatiu global, segons la lògica de la Iniciació Cristiana, que, tenint en compte la realitat de l’ésser humà en la seva integritat, guia i acompanya l’adolescent i el jove en el camí cap a la maduració cristiana al món d’avui».

El Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ)

El CNSPJ és un òrgan creat per la Conferència Ibèrica que promou la reflexió i l’animació de la pastoral juvenil, servint de referència per a aquells que treballen en la missió de la congregació salesiana, en l’àmbit geogràfic de les inspectories d’Espanya, dins del context sociocultural i eclesial de la Unió Europea.

El CNSPJ es considera a si mateix com un servei qualificat de la delegació nacional salesiana de PJ, mitjançant respostes concretes a les necessitats i sol·licituds de les inspectories, fomentant la relació i reflexió amb els seus animadors respectius, i obert a la col·laboració amb altres institucions de PJ salesiana i eclesial a Europa.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…