Llançades per viure una experiència de voluntariat internacional única i irrepetible

13 junio 2022

Bosco Global

l

Un grup de 10 persones viatjarà aquest estiu amb Bosco Global a Mèxic, Ghana, Benín, Bolívia i al Camp de Treball a Tenerife.

El moment s’acosta, la il·lusió es palpa, se sent, perquè el moment d’emprendre una experiència de voluntariat internacional és a punt d’arribar.

Serà única i irrepetible, perquè per a la majoria serà la primera que realitzaran, i des de Bosco Global confien que tot el procés formatiu realitzat des de principi d’any fins al juny, els permeti viure una experiència de transformació personal i d’amplitud de mires del món global on vivim.

El cap de setmana passat van tenir lloc a Barcelona i Sevilla les celebracions eucarístiques de l’enviament, en un clima de fraternitat i de solidaritat. S’hi va animar a viure amb alegria i compromís aquesta experiència i, a compartir tot el que aprenguin al seu retorn.

Destinacions de les persones voluntàries

Un total de 6 persones participaran en els projectes següents: Projecte Salesià Tijuana (Mèxic); Projecte Boys Home Sunyani (Ghana), Llar Don Bosco Porto Novo (Benín) i Projecte amb comunitats rurals a Kami (Bolívia).

D’altra banda,  4 voluntàries col·laboraran al Camp de Treball a Tenerife, Canàries. Es tracta d’una experiència conjunta amb la Fundació Don Bosco Salesians Social, on s’integraran en els projectes d’atenció a col·lectius en risc d’exclusió social de Buzzeti i el Servei de dia de Barranco Grande i d’Ofra.

Testimonis de les persones participants

Sagrario, Camp Treball Tenerife

«Em motiva conèixer la realitat de les persones que arriben al nostre país. Persones que tenen darrere històries de vida que han de ser conegudes, i vénen amb somnis i esperances.

De la formació rebuda valoro tenir clar que, en primer lloc, aprendrem molt de les persones amb qui estarem, i sí a més podem ajudar, doncs genial. També l’acompanyament formatiu ens ha donat eines per conèixer millor el context en què ens mourem. Tot i que l’experiència serà vital per a aquest aprenentatge i interiorització de situacions de vida molt complicades».

Ana, Projecte Boys Home Sunyani, Ghana

«Viure el voluntariat és una necessitat, un estil de vida addictiu, que necessites com respirar per aconseguir un món més equitatiu i just.

Normalment, fins que no fem una experiència de voluntariat no arribem a ser plenament conscients de les comoditats i els privilegis que tenim pel simple fet d’haver nascut en un lloc o un altre. Feia temps que esperava il·lusionada, fer aquesta experiència.

El viatge va començar fa uns mesos amb la formació que ens va facilitar la Comissió. A l’inici, la idea no em feia gaire gràcia perquè implicava temps i caps de setmana. Però poc a poc, vaig conèixer gent i en cada sessió de formació se’ns plantejaven reptes i interrogants. Em vaig sentir molt acollida, en un ambient agradable i en confiança, on vaig expressar les meves pors del viatge. Ara, després de tota la formació rebuda, crec que tinc unes ulleres noves per mirar atentament i sense jutjar, de forma més segura, el context del país africà.

Espero que aquesta experiència no em deixi indiferent, i sigui una de les transcendentals, independentment de les motivacions personals inicials».

 

Juan Carlos, Projecte amb comunitats rurals a Kami( Bolivia).

«Tinc clar que rebré més que del que donaré i que em posaré a disposició i servei del projecte on estaré amb entrega total.

Vaig començar la formació força escèptic, perquè era un dels requisits obligatoris per fer l’experiència. Aquest camí formatiu m’ha fet replantejar moltes coses i veure-les de manera diferent i la considero fonamental per a qualsevol persona abans de fer l’experiència de voluntariat internacional. Ho dic amb el cor a la mà. Per mi hi ha un abans i un després de la formació rebuda. Pels ponents, pels companys amb allò que he compartit, per l’orientació cristiana en què es basa la nostra organització, etc».

Marta, Camp Treball Tenerife

«Em motiva participar d’aquesta experiència pel que viuré, i el que aprendré de les persones que coneixeré.

De la formació que hem fet m’emporto les persones i el que he après. Considero que he viscut un gran creixement personal, empapant-me d’idees, de comentaris de persones, etc. Això m’ha ajudat molt a aprofundir sobre l’essència del voluntariat».

[deg_elastic_gallery _builder_version=»4.16″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…