Madrid serà testimoni de les ordenacions sacerdotals i diaconals de Salesians Espanya

30 mayo 2024

Salesians Comunicació

l

El dissabte 8 de juny es faranles ordenacions sacerdotals i diaconals de sis joves; el 15 a Alacant, la professió perpètua d’unaltre jove; i el 6 de juliola Veneçuela, un jove missioner salesià rebrà el orde sacerdotal.

El Santuari de Maria Auxiliadora, a Madrid-Atocha, acollirà el dissabte 8 de juny, a les 12:30 h., les ordenacions sacerdotals i diaconals de salesians amb el lema escollit pera l’ocasió: ‘En tensprou amb la meva gràcia’ (2 Cor. 12, 9). Mons. Jesús Vidal, bisbe auxiliar de Madrid, presidirà la celebració de l’Eucaristia i imposarà les mans sobre els dos nous preveres iels quatre diaques salesians.

Els joves salesians Juan Carlos Aonso Diego (SSM) i Norbert Mamba Kabongo (SMX), procedents de les províncies salesianes de Santiago el Mayor i Maria Auxiliadora, seran ordenats preveres.  DavideBaccaro (IME), Luigi Sergio (IME), Alberto Arteaga Carrasco (SSM) i Francisco Javier Alcedo Ruiz (SMX) seran ordenats diaques.

“Amb un gran goiges comuniquem aquesta notícia de les ordenacions presbiterals i diaconals”, comparteixen emocionats Jordi Lleixà i José Carlos Sobejano, coordinadors inspectorials de l’Animació Vocacional. “Donem gràcies al’amo de les messes per beneir amb la vocació de d’aquests joves germans la vida de l’Església i de la nostra Congregació; iels posem sota la intercessió de Maria Auxiliadora”.

Els joves protagonistes estaran recolzats per nombrosos membres de la Família Salesiana, amics, familiars i companys que els han acompanyat durant la seva trajectòria vocacional en les Inspectories Salesianes de Maria Auxiliadora i de Santiago el Mayor. També es podrà seguir l’emissió a través del Canal de Youtube de Salesians Espanya i en els diferents comptes oficials de lesxarxes socials.

Per la sevabanda, les primeres misses de Juan Carlos Aonsoseran el diumenge 9 de juny, a les 12:00 hores, en la Parròquia Maria Auxiliadora de Salesians Fuenlabrada (Madrid), i el diumenge 16 de juny, a les 12:00 hores, en la Parròquia del Carmen de Nueva Montaña (Santander), mentre que Norbert Mamba la celebrarà el diumenge 9, a les 12:00 hores, en el Santuari de Maria Auxiliadora d’Alcoi.

Mesos de fruits vocacionals

Aquestes dates son especialment un tempsper a recollir els fruits ‘vocacionals’ perals Salesians a Espanya. Per altra banda, un salesià del teologat de Madrid també serà ordenat prevereaquest estiu en el seu país d’origen. Es tracta d’Israel Hernández, missioner “ad vitam” incardinata la inspectoria de Maria Auxiliadora, que rebrà l’ordenació en Puerto la Cruz (Veneçuela) el proper 6 de juliol. 

També el 15 de juny, a les 12:00 hores, en el temple Don Bosco de Salesians Alacant, farà la Professió Perpètua com a salesià de Don Bosco Jose Ropero Torressota el lema ‘Studia di fartiamare’.

Desde Salesians s’estén la invitació i s’ofereix generosament una sincera oració per aquest grup de joves i pel pas que faran pera ells i pera la Congregació.

Dades biogràfiques

Juan Carlos (Juanky) és originari de Santander. Va conèixerels salesians i va descobrirla seva vocació en la parròquia de Nueva Montañai en els campaments de Somalo. Al llarg de la seva etapa formativa, ha passat per la comunitat del SagradoCorazón de Carabanchel (Madrid), va fer el noviciataGenzano di Roma (Itàlia), el posnoviciata Granada i el tirocini en la Casa Salesiana de Lugo. Ha col·laborat en els Centres Juvenils de Nueva Montaña, Carabanchel, Atocha, Juan XXIII, Ateiboi La Balsa. En l’actualitat, pertany a la comunitat del Teologatd’Atochai cursa la llicenciatura en teologia dogmàtica i fonamental. Els caps de setmana recolza la tasca pastoral de Salesians Fuenlabrada, en especial en el Centre Juvenil Naranjoven.

Norbert és de la República Democràtica del Congo. Va fer el preaspirantatil’aspirantat en MjubiMayi, la seva ciutat natal, el prenoviciat, el noviciatiel posnoviciata Lubumbashi (República Democràtica del Congo). Va arribar a Espanya al desembre de 2017 com amissioner “ad vitam”, destinat a la Inspectoria Maria Auxiliadora. Després d’haver passatquasi bé un any en El Campello i dos en Alcoi, com a tirocinant, ara està en el Teologat de Madrid on, a més de fer els estudis en teologia, ha desenvolupat la sevatasca pastoral en el projecteGarelli de la Federació de Plataformes Socials Pinardi. En l’actualitat, col·labora pastoralment en la Casa Salesiana de Sant Antoni Abat de València.

Alberto és natural de Campo de Criptana (Ciudad Real). Després d’estudiar Magisteri, i mentre col·laborava en la parròquia del seu poble, entrà en contacteambels Salesians de Ciudad Real. Després del seu camí de discerniment va fer el prenoviciat en la comunitatSagradoCorazón de Carabanchel (Madrid). Durant aquest any va col·laborar amb el Centre Juvenil de Salesians Carabanchel. El noviciatel va feraGenzano di Roma (Itàlia), on va professar el 8 de setembre de 2016. De tornada a Espanya va ferels estudis de Filosofia en la comunitatVirgen de las Nieves de Granada, col·laborantamb la Pastoral del Centre Juvenil del Zaidín. El tirocini el va fer en la Comunitat de Madrid Atocha, implicant-se en els diferents ambients de la casa. Actualment continua la seva formació en la comunitat del Teologatd’Atocha, on ha col·laborat durant dos anys en la casa d’Aranjuez i ara amb la de Paseo de Extremadura.

Davide és originari de Caserta (Campania, Itàlia) i pertany a la Inspectoria Meridional (IME). Va conèixerels Salesians en el col·legi i en l’oratori de la sevau ciutat. Va fer el prenoviciat en la comunitat de Salerno (Itàlia), el noviciataPinerolo (Piemont, Itàlia), el posnoviciat en la comunitat de San Tarcisioa Roma i el tirocini en Soverato (Calabria, Itàlia). Actualment, pertany a la comunitat del Teologatd’Atochaiels caps de setmana recolza la tasca pastoral de la casa salesiana d’Aranjuez.

Javi és originari de Rota (Cádiz). Va fer l’aspirantati el prenoviciat en les cases de Cádiz i Utrera. Va fer el noviciataGenzano di Roma (Itàlia) on va professar com a Salesià de Don Bosco el 2015. Durant el posnoviciata Granada col·laboràamb la casa del Zaidíni el col·legi Juan XXIII. Va fer el tirocini a San José del Valle (Cádiz), on va acabar els seus estudis de Filologia Hispànica. En el Teologat de Madrid, on resideix actualment, ha col·laborat en el Centre Juvenil Juvelíber de Salesians Parla i en el d’Alcalá de Henares.

Luigi és originari de Salerno (Itàlia) i pertany a la Inspectoria Meridional (IME). Desde la seva infantesa freqüenta els Salesians, sobretot a través del’Oratori diari. Descobreix la seva vocació a través d’una àmplia i profunda experiència oratoriana i del MJS de la seva Inspectoria, en particular en l’animació missionera. Va fer l’aspirantati el prenoviciat en la casa salesiana de Salerno (Itàlia) i el noviciataPinerolo (Piemont, Itàlia), professant el 8 de setembre de 2017 aValdoco. Passa l’etapa del posnoviciata San Tarcisio (Roma) vivint les activitats pastorals en el Don Bosco Cinecittài en el PIO XI (Roma). De tornada a la Inspectoria va fer tirocini en la comunitat dePotenza (IME). En l’actualitat pertany a la comunitat del Teologatd’Atocha, i en aquests tres anys ha recolzat la tasca pastoral de la casa de Paseo de Extremadura i de Soto del Real.

Isrrael és originari de Barcelona (Veneçuela). Va conèixerels Salesians en la parròquia Divino Niño en la que, participant en les diverses activitats proposades pel MJS, va fer el pas per a discernir la voluntat de Déu en la seva vida. Els seus primers anys de formació transcorren en la ciutat de Los Teques, on fa el prenoviciati el posnoviciat; i en San Antonio de los Altos, el noviciat. Després de la petició i admissió a missions, és enviat pel Rector Major a la Inspectoria María Auxiliadora fent el tirocini a Martí-Codolar a Barcelona. En els últims anys Haestata Madrid fentels estudis de Teologia irecolzant per dos anys d’acollida en el projecteGarellii actualment col·laborant pastoralment en el Centre Juvenil Pozo don Gil de Salesians Ciudad Real.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

Así iniciaba Tarcízio Morais, Superior de la Inspectoría Salesiana de Portugal (POR) su presentación en la inauguración del 9º Congreso Internacional de María Auxiliadora, celebrado en Fátima entre el 29 de agosto y 2 de septiembre. Cerca de 300 miembros de los diferentes grupos de Familia Salesiana de España han vivido esta experiencia de fe y fraternidad.