Més de 2.200 joves del Moviment Juvenil Salesià d’Espanya participaran en la JMJ de Lisboa

5 mayo 2023

Manuel Serrano

l

Els Salesians i les Salesianes a Espanya es bolquen amb aquest esdeveniment, que congregarà a milers de joves amb el Papa a principis d'agost.

Madrid, 4 de maig de 2023. Manquen menys de 90 dies per a la Jornada Mundial de la Joventut, que congregarà a Lisboa milers de joves amb el Papa Francesc, de l’1 al 6 d’agost. Més de 2.200 joves del Moviment Juvenil Salesià (MJS) d’Espanya ja s’han apuntat a aquest esdeveniment.
“És una gran alegria contemplar com tants joves, Salesians, Filles de Maria Auxiliadora i membres d’altres grups de la Família Salesiana de les nostres cases hem triat viure aquesta experiència forta que s’integra de manera natural en els processos i itineraris de la nostra Pastoral Juvenil Salesiana”, valoren des del MJS a través d’un comunicat. Xabier Camino, delegat de Pastoral Juvenil de Salesianos Santiago el Mayor subratlla que “aquesta capacitat de convocatòria és el reflex d’un treball constant en els centres juvenils, en els itineraris d’educació en la fe, en els projectes educatiu-pastorals…”.

La festa del Moviment Juvenil Salesià

El MJS de tot el món tindrà una celebració particular en el marc de la JMJ de Lisboa. “Ens hem reservat el dia 2 d’agost per a la trobada del Moviment Juvenil Salesià mundial. Tindrà dues parts: al matí, un moment de fòrum, de reflexió, de diàleg, amb un representant de cada inspectoria; a la tarda, la gran festa que celebrarem a Estoril, una trobada de joves al més pur estil salesià, amb Jesucrist en el centre i viscut amb alegria”, declara Jordi Lleixà, delegat de Pastoral Juvenil de Salesians Maria Auxiliadora.

Preparant el camí a Lisboa

Durant els mesos previs a la Jornada Mundial de la Joventut, els joves d’ambient salesià tindran l’oportunitat de preparar-se per a aquesta trobada. El Moviment Juvenil Salesià ha llançat una sèrie de ‘píndoles formatives’ de cara a la JMJ. L’objectiu és propiciar, a nivell local, un temps i un espai de convivència, formació i reflexió que serveixi per a preparar l’experiència. “És una proposta formativa perquè els joves puguin reflexionar sobre què suposa en la seva vida cristiana la participació en aquesta trobada. Vol ser una manera de preparar el cor de cadascun i com a grup a la riquesa que és compartir l’alegria i la bellesa de la fe amb tants joves cristians de diferents parts del món, ambients i carismes”, aclareix María José Silva, delegada de Pastoral Juvenil de les Salesianes a Espanya.
Una altra de les iniciatives que el MJS ha posat en marxa és un concurs per a triar la samarreta que lluiran els pelegrins d’ambient salesià en la Vetlla final i l’Eucaristia d’enviament amb el Papa Francesc. “Hem volgut donar veu als joves de les nostres cases salesianes a través de l’art. A més, els joves de Salesians i Salesianes d’Espanya tenim l’oportunitat de sentir més de prop que pertanyem al MJS, units sota una mateixa identitat”, aclareix Álex Redondo, coordinador del Moviment Juvenil Salesià a Espanya.

Acolliment de pelegrins

La festa no sols estarà a Lisboa. En els dies previs a la JMJ, les cases salesianes d’Espanya s’estan preparant per a acollir a més de 2.000 pelegrins d’altres països que s’allotjaran en diverses ciutats espanyoles.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…