Milers d’infants, adolescents i joves gaudiran de les activitats de l’Estiu Salesià

15 junio 2023

Salesianos Comunicación

l

Los Salesianos en España organizan campamentos, colonias, cursos formativos durante el período estival, y además, 2.200 jóvenes del Movimiento Juvenil Salesiano de nuestro país acudirán a la JMJ de Lisboa.

L’estiu salesià ja és aquí. Després d’un curs intens, milers d’infants, adolescents i joves gaudiran d’alguna de les múltiples propostes que els Salesians han preparat per a aquest període estival. Entre el juny i el setembre, estan previstes al voltant de 150 activitats, entre campaments, colònies, cursos formatius… Tot i que les dades encara no són definitives, les previsions apunten a uns 15.000 participants entre totes les iniciatives de l’Estiu Salesià. Aquestes propostes surten endavant amb la implicació d’uns 300 salesians i més de 2.750 animadors, joves que dediquen part de les vacances a acompanyar infants i adolescents.

Les iniciatives són variades, sempre amb l’objectiu d’oferir espais de lleure amb els valors del carisma salesià. Les colònies urbanes faciliten una participació local més gran. Els campaments a la natura permeten gaudir als participants d’un entorn privilegiat. Els campaments de l’Itinerari d’Educació a la Fe (IEF) ofereixen un plus de motivació espiritual i pastoral per als participants. Cal destacar també els cursos formatius per ser animadors, monitors de lleure, coordinadors de pastoral…

Totes aquestes propostes són possibles gràcies a la feina de les delegacions de Pastoral Juvenil de les inspectories de Salesians, així com de les respectives federacions de centres juvenils.

Solidaritat local i global

Les Plataformes Socials Salesianes ofereixen activitats de temps de lleure per a centenars de joves en risc d’exclusió, com ara els campaments, les colònies urbanes o els pelegrinatges.

Les entitats socials salesianes ofereixen la possibilitat als joves de col·laborar amb el seu temps en aquests programes socioeducatius. Una experiència solidària que també viuran els participants al voluntariat missioner salesià. Es tracta d´una experiència d´unes setmanes en un lloc de missió, que permet als participants posar el seu temps i les seves qualitats al servei de la població local. Les ONGD salesianes Bosco Global i Jóvenes y Desarrollo impulsen aquesta iniciativa.

Destaca, dins del Projecte Líban, iniciat per la Inspectoria Maria Auxiliadora (SMX) en coordinació amb la Inspectoria de l’Orient Mitjà (MOR), l’Escola d’Animadors de Temps Lliure a la casa salesiana de El Houssoum (Jbeil) per facilitar la formació de animadors de les cases salesianes de Síria i del Líban, incloent-hi els animadors iraquians que viuen refugiats al país i que treballen en una escola salesiana a Beirut.

Per tirar endavant el curs, s‟ha conformat un claustre internacional de professorat que dinamitzarà tota l‟experiència. De la inspectoria SMX participaran set joves animadors salesians, acompanyats per José Luis Navarro, coordinador Inspectorial d’Animació Missionera, i sis animadors de la Inspectoria d’Orient Mitjà, acompanyats per Simon Zakerian, director de la presència salesiana del Líban.

JMJ Lisboa 2023

De l’1 al 6 d’agost del 2023, Lisboa acollirà la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ Lisboa 2023), la trobada del Papa amb joves de tot el món. «Maria es va aixecar i se’n va anar de pressa» (Lc 1, 39) és la cita bíblica escollida pel Papa Francesc com a lema per a aquests dies. Gairebé 2.200 joves del MJS Espanya participaran en aquest esdeveniment mundial de gran escala per donar testimoni de fe i expressar la seva adhesió al successor de Pere.

Les xarxes socials s’inudaran d’imatges de totes aquestes iniciatives agrupades pel hashtag #EstiuSalesià.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…