Mirar enrere, reconèixer-se en el present i somiar junts el futur

28 septiembre 2023

Bosco Global

l

Del 26 al 28 de setembre, l'equip tècnic de Bosco Global va compartir a Barcelona reflexió, inquietuds i idees per continuar construint una ONGD salesiana que segueixi aportant el seu gra de sorra en la construcció d'un món més just i solidari.

L’inici de curs escolar sempre és un bon moment per aturar-se, mirar-se cap a dins per poder fer-ho cap a fora, i projectar-se en el camí a seguir, ja sigui personalment o professionalment.

I en aquesta línia, 18 persones treballadores de Bosco Global es van reunir del 26 al 28 de setembre al meravellós oasi de la casa salesiana de Martí-Codolar, a Barcelona, amb el principal objectiu de connectar com a equip, conviure, dialogar i projectar energies i accions per continuar transformant el món des de l’educació.

Per avançar és fonamental reconèixer-se com a subjectes capaços d’impulsar canvis, personalment però també com a grup, i un dels focus de les dinàmiques de la trobada va ser el “fil del temps”, que va permetre reflexionar sobre les fites històriques de l’ONGD des del seu naixement, incloent les unificacions de Solidaritat Don Bosco i VOLS- Voluntariat Solidari, fins al moment actual, i somiar conjuntament el futur.

En la dinàmica del “fil del temps” es va completar una línia temporal representada a terra amb noms de persones, voluntàries, salesians i salesianes, membres de l’equip tècnic, que han format o segueixen formant part del projecte tan bonic d’ONGD salesiana. I posteriorment, cada persona tècnica va tenir l’oportunitat de compartir les experiències viscudes amb les persones incorporades.

“Em sento profundament agraïda per tantes persones, tècniques i voluntàries, que han contribuït a crear allò que avui som. Sense elles, sense el seu testimoni de vida i compromís res d’això no seria igual”, explicava emocionada Begoña Simal, la tècnica més veterana de l’ONGD, que iniciava el seu camí a l’ONGD l’any 2000.

Des de Bosco Global expliquen que la trobada ha donat molt de si, des de sessions més tècniques a altres de més estratègiques, amb grans espais per enfortir la convivència de grup i promoure la cohesió com a entitat.

D’entre moltes de les idees que han ressonat amb més força, s’apunten com a més rellevants seguir prioritzant el servei a les cases salesianes de la Inspectoria i a les delegacions de l’ONGD; continuar impulsant el treball en xarxa; i posar, encara més, el focus en el voluntariat de Bosco Global, el motor que mou tot l’engranatge solidari i la raó de ser de l’entitat.

La trobada també va comptar amb la participació de Jordi Lleixà, delegat de Pastoral de la Inspectoria Maria Auxiliadora i vicepresident de Bosco Global, que va agrair especialment tot el compromís i la dedicació del personal tècnic; i va presentar el lema inspectorial, “Hi ha un somni per a tu”, on va posar èmfasi en la necessitat de seguir posant el cor, però també el cap per fer realitat el somni de Don Bosco per al món.

Finalment, la trobada va comptar aquest any, continuant la tasca iniciada en el tema de cures el passat any, amb una sessió de coaching sobre salut emocional, facilitada per Beatriz Villanueva, que va servir de punt i final per testar la salut emocional de l’equip i en la que es va fer palpable la gran sintonia que hi ha.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…