Mons. Jesús Vidal, en les ordenacions de Salesians: “Déu només vol que confieu en Ell per a fer a través vostre la seva obra”

10 junio 2024

Comunicació Salesians

l

El Santuari de Maria Auxiliadora a Madrid va acollir l’ordenació sacerdotal de dos joves salesians i l’ordenació diaconal de quatre més el dissabte passat, 8 de juny.

La Congregació Salesiana a Espanya va viure una jornada especialment vocacional el dissabte passat, 8 de juny, amb la celebració de les ordenacions sacerdotals i diaconals a Madrid, que tingueren per lema ‘En tens prou amb la meva gràcia’ (2 Cor. 12, 9).

Els joves salesians Norbert Mamba, procedent de la Inspectoria Maria Auxiliadora, i Juan Carlos Aonso, procedent de la Inspectoria Santiago el Mayor, van rebre l’orde sacerdotal. Els altres quatre joves salesians van ser ordenats diaques: Francisco Javier Alcedo (SMX), Alberto Arteaga (SSM), Luigi Sergio (IME) i Davide Baccaro (IME).

Els ordenants van comptar amb la presència en el Santuari de Maria Auxiliadora de familiars, amics, joves, salesians i altres membres de la Família Salesiana. I també van estar acompanyats en la distància per totes les persones que van seguir des de distintes parts del món la celebració a través del canal de YouTube de Salesians Espanya.

‘ET BASTA LA MEUA GRÀCIA’
El bisbe auxiliar de Madrid, Mons. Jesús Vidal, va presidir la celebració. En la seva homilia, va destacar tres trets propis de la vocació a la qual havien estat anomenats els sis joves.

En primer lloc, la desproporció. “Per què m’ha triat el Senyor? No és per les nostres qualitats, sinó que l’única cosa que demana Déu és poder dir que sí. Només vol que confieu en Ell, que pugui fer a través de vosaltres la seva obra”, va expressar Mons. Vidal.

Un segon tret és l’aliança, “una forta crida a la comunió”. El bisbe auxiliar de Madrid els va recordar que “la gràcia que basta és l’amistat amb Crist, que fa cremar el cor”.

En tercer lloc, els va parlar de la fecunditat, “la promesa que fa Déu”. Fent al·lusió a la imatge triada per a la celebració, els va assegurar que, “quan el pa es trenca, sorgeix la vida de Déu, la fecunditat, que el plena tot. La viureu en els sagraments, portant la vida de Déu. Viviu l’autoritat com un servei a la comunió”.

El bisbe auxiliar de Madrid va concloure la seva homilia encomanant-los a Maria Auxiliadora: “Avui l’Església celebra al Cor Immaculat de Maria. Trobareu una mare que abraça i porta al seu fill Jesús”.

La celebració va continuar amb els ritus propis de les ordenacions sacerdotals i diaconals. Al final de la celebració, els dos nous preveres, Norbert Mamba i Juan Carlos Aonso, es van encarregar de l’acció de gràcies en nom propi i dels companys diaques.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas refuerzan su compromiso con la protección a la infancia a través de formación especializada

Las Plataformas Sociales Salesianas refuerzan su compromiso con la protección a la infancia a través de formación especializada

Las Plataformas Sociales Salesianas refuerzan su compromiso con la protección de la infancia mediante formación especializada en auditoría, garantizando entornos seguros para los menores en situación de vulnerabilidad.

Aprendiendo a vivirBlogs
Phubbing

Phubbing

El phubbing es un comportamiento social que puede tener efectos negativos en las relaciones interpersonales, especialmente en el contexto familiar. Te contamos más en el artículo.

ActualidadCentros Juvenilesssm
«La importancia de Ser y Estar» para los animadores del IEF Salesiano

«La importancia de Ser y Estar» para los animadores del IEF Salesiano

El pasado fin de semana, 21 y 22 de septiembre, han tenido lugar las Jornadas IEF de inicio de curso de Salesianos Santiago el Mayor.  Más de 500 animadores y salesianos en formación a la luz de la campaña pastoral 2024: «Somos Futuro» han reflexionado sobre la importancia del Ser y Estar.