‘Normalitat’ juvenil salesiana: tornar a trobar-se com en els vells temps

4 abril 2022

Salesians Comunicació

l

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora va celebrar diferents trobades que simbolitzen la recuperació total de la presencialitat i la normalitat en el desenvolupament de les activitats.

Alegria, il·lusió, compromís, agraïment i responsabilitat… Aquests són alguns dels sentiments que els destinataris de les diferents cases salesianes i entitats juvenils van expressar en les nombroses trobades desenvolupades durant el primer cap de setmana d’abril amb què, d’una forma gairebé definitiva , es va recuperar la necessària ‘normalitat’ de la presencialitat. Després de molts mesos en què van primar les convivències virtuals o locals es va reprendre la trobada física i els desplaçaments entre territoris gràcies a la posada en marxa de seus en simultani que van acollir milers de joves de diferents etapes procedents de diferents ciutats d’Espanya on són presents els projectes salesians.

Durant el dissabte 2 es va desenvolupar la jornada formativa de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya que va transcórrer a Sant Boi de Llobregat. “Va ser una jornada molt enriquidora en què vam poder conèixer totes les entitats que van participar i gaudir de les formacions”, compartien a la conclusió després d’una trobada que va comptar amb la presència de José Luis Navarro, coordinador inspectorial de l’Itinerari d’Educació a la Fe.

Durant el cap de setmana també es va desenvolupar la trobada ADS – Chiquibosco, amb destinataris de 3r de primària a 2n d’ESO, de forma simultània a Elx i El Campello, per a les cases de la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, i a Saragossa, per a les cases d’Aragó «Uns d’excursió per la ciutat d’Elx, altres a la platja de El Campello. Experiència de grups, trobades, celebració… una acampada que quedarà a la memòria de tots els participants», compartien des de l’organització alacantina. «Som Mornesse. Som Esperança», aquest era el missatge que ressonava a la conclusió de la trobada celebrada al Col·legi Maria Auxiliadora de les Salesianes de Saragossa i que va reunir els participants de 1r a 6è de Primària de la Federació Maín amb els 4 centres salesians representats.

El tancament es posava a nivell insular a la casa salesiana de La Cuesta (Tenerife) amb la trobada LUZ 3-4 i ADS 1-2 de Canàries per a l’Itinerari d’Educació a la Fe. “Ha estat una jornada on els destinataris d’aquestes etapes van participar a la primera trobada de grups de fe al costat de les salesianes de les illes després de dos anys. Una alegria immensa amb moltes ganes de tornar-se a veure. Quin gran dia!”, compartien a xarxes la casa amfitriona a la conclusió.

Una opció clara per la joventut

L’Itinerari d’Educació a la Fe és un procés educatiu global, segons la lògica de la Iniciació Cristiana, que, tenint en compte la realitat de l’ésser humà en la seva integritat, guia i acompanya l’adolescent i el jove en el camí cap a la maduració cristiana al món d’avui.

Els centres juvenils salesians són, en definitiva, una plataforma per a l’educació en el lleure amb l’estil educatiu i l’organització que es descriu a la Proposta Educativa dels Centres Juvenils Salesians i on els animadors es converteixen en joves educadors i evangelitzadors d’altres joves. L’aposta pel voluntariat, el protagonisme i la participació juvenil són senyal d’identitat i defineixen la manera de ser i fer dels centres juvenils.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…