Participació espanyola al «Sínode Salesià dels Joves»

24 julio 2024

Salesians Comunicació

l

6 joves, 1 salesià i 1 salesiana participaran, entre l'11 i 16 d'agost al Sínode dels Joves al Colle Don Bosco. Tot està preparat per viure aquest moment en el marc de l'aniversari del somni dels 9 anys de Don Bosco.

Celia Moreno de Morón de la Frontera i Mireia Muñoz de Terrasa per part de Salesians SMX, Carlos Pastor de Salesians Atocha i Delmiro Barbeito de Salesians Estrecho, ambdós de Madrid per Salesians SSM, Álex Redondo, també de Terrasa i Arantxa Peñaranda de València, per Salesianas. Acompanyant-los, Xabier Camino, SDB i Maribel Gómez Ranera, FMA.

La representació espanyola s’unirà, de l’11 al 16 d’agost a Valdocco i al Colle Don Bosco, amb prop de tres-cents joves provinents de tot el món salesià. L’objectiu: viure una experiència sinodal de vida compartida, diversió, diàleg i enriquiment espiritual.

Inspirats en el somni

Tal com recollia fa uns dies ANS, Agència de Notícies Salesianes, «moltes Inspectories FMA i SDB estan preparant els seus joves de diverses maneres, perquè se sentin inspirats a somiar el somni que Déu té per a ells. Alguns delegats han expressat la seva emoció per conèixer noves amistats; uns altres per assaborir profundament l’esperit salesià; altres, més per entendre els seus somnis a la vida; i altres per veure què vol dir viure l’experiència sinodal de l’Església de manera salesiana. Segurament n’hi ha molts més».

I tindran l’oportunitat de fer-ho a través d’un intens programa en què compartiran molts moments amb el Rector Mayor: l’eucaristia inicial, Fòrum, Assemblea General amb aprovació de línies operatives, Santa Missa el dia 16, aniversari de Don Bosco i dia elegit pel Rector Major per renunciar al seu càrrec a la Congregació i posar-se al servei total de l’església a la seva paper com a Cardenal i arquebisbe d’Ursona a Sevilla.

Treball Sinodal

Cada dia, a més de conèixer llocs de Don Bosco, intercanviar vida i comptar amb moments intensos de pregària, els joves tindran l’oportunitat de reflexionar en un temps dedicat al Treball Sinodal per arribar a les línies operatives abans esmentades, que juntament amb el decàleg dels Equips de Pastoral es presentarà el dia 15 dagost, dijous, en el marc de la festa de l’Assumpció.

Protagonistes

«És fonamental que escoltem els joves en el discerniment constant que hem de fer de la nostra acció pastoral. El Sínode és una oportunitat per escoltar joves de tot el món, però el més important és que entrem en la dinàmica d’escoltar els joves a tots els nivells (mundial, inspectorial i local)», afirma Jordi Lleixà , delegat de Pastoral Juvenil de Salesians SMX.

Per la seva banda, Xabier Camino, delegat de Pastoral Juvenil de Salesians SSM i convidat a acompanyar aquests joves al Sínode, afirma: «Tenir l’oportunitat de participar al Sínode Salesià dels Joves és tot un privilegi pel context de la seva celebració: el bicentenari del somni dels 9 anys de Joan Bosco, per la universalitat dels participants: prop de tres-cents joves vinguts de totes les Inspectories salesianes del món, i per la seva profunditat: viure l’experiència sinodal de l’Església a l’estil de Don Bosco.

Com a Salesià que acompanya aquests joves al Sínode, estic segur que tindran l’oportunitat d’enriquir-se mútuament, compartint el carisma salesià i celebrant la seva fe. Confio que puguin encoratjar els somnis que Déu ha posat en cadascun dels seus cors per fer-los florir en tornar a les Inspectories d’origen».

Himne del Sínode

Programa

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

Así iniciaba Tarcízio Morais, Superior de la Inspectoría Salesiana de Portugal (POR) su presentación en la inauguración del 9º Congreso Internacional de María Auxiliadora, celebrado en Fátima entre el 29 de agosto y 2 de septiembre. Cerca de 300 miembros de los diferentes grupos de Familia Salesiana de España han vivido esta experiencia de fe y fraternidad.