Passaport 0,0 sensibilitza sobre el consum abusiu de begudes energètiques en adolescents i persones joves

7 junio 2022

Confederació Don Bosco

l

Des de la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco d'Espanya, a través de la seva tercera campanya de 'Passaport 0,0', posen a disposició de qui ho necessiti diferents materials per a la prevenció i el treball amb joves i adolescents d'algunes addiccions, en aquest cas el del consum abusiu de begudes energètiques.

En aquesta ocasió, s’han preparat materials informatius i didàctics destinats tant a equips tècnics com a equips d’animadors i animadores, amb l’objectiu de treballar en el context actual del consum abusiu d’aquest tipus de begudes. Cap a finals del mes de juny, l’equip tècnic de la Confederació executarà una formació basada en els materials, juntament amb una ponent experta en el tema.; Gema Alonso graduada en Psicologia i màster en Psicologia General Sanitària per la Universitat d’Oviedo.

Situació actual del consum de begudes energitzants en les persones joves

L’oferta de begudes energètiques cada dia és més extensa. Diferents marques i sabors amb un aspecte en comú: totes prometen millorar-ne el rendiment mental i l’atlètic. Però, som conscients de les conseqüències reals de l’abús d’aquestes begudes energètiques?

Segons l’estudi realitzat, i inclòs als materials publicats a la web de Passaport 0,0, el 68% dels adolescents entre 10 i 18 anys, consumeix una mitjana de 2 litres al mes. El 30% dels adults entre 18 i 65 anys compta amb una mitjana de consum de 2 litres al mes, dels quals un 56% d’aquest darrer grup, el consumeix juntament amb begudes alcohòliques.

La realitat és que, en el fons, cap ingredient de les begudes energètiques dóna energia. Ni la taurina, ni la L-carnitina ni el ginseng no donen el “impuls energètic” buscat en el seu consum. Amb gran probabilitat “l’augment d’energia” percebut prové de l’enorme nivell de sucre que contenen aquestes begudes, però sol tenir un efecte ràpid i de curta durada.

Aquest consum excessiu de begudes energètiques pot provocar forts mals de cap i canvis d’humor, problemes a la salut bucodental pel seu gran contingut en sucres i futurs problemes de taquicàrdies i hipertensió.

Passaport 0,0

És un programa d’informació i sensibilització sobre addiccions liderada per la Confederació Don Bosco. L’objectiu principal d’aquest programa és lluitar contra les addiccions en menors d’edat a través de la prevenció i l’educació.

Com a element atractiu i innovador s’ha creat una app per a mòbils i tablets. Es tracta d’una eina educativa que proporciona informació sobre les conseqüències de les addiccions i empodera els adolescents davant de la pressió grupal, treballant aspectes positius relacionats amb la persona i promovent alternatives de lleure saludable.

Passaport 0.0 està finançat pel Ministeri de Sanitat, a través del pla Nacional sobre Drogues, i el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

Més informació a: www.pasaporte00.org

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…