Prep4Pro, els Salesians ofereixen una resposta educativa per a la millora de l’ocupabilitat

17 mayo 2023

Salesians Comunicació

l

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora participa en aquest projecte Erasmus+ KA2 juntament amb entitats de Bèlgica, Alemanya, Finlàndia, França i Eslovènia adreçades a destinataris en risc d'exclusió a través de la Formació Professional.

Els Salesians, a través de diferents socis, ofereixen una resposta educativa per a la millora de l’ocupabilitat, especialment per a aquells destinataris en risc d’exclusió, juntament amb la implementació d’estratègies d’internacionalització de qualitat.

Amb aquest objectiu neix el projecte Prep4Pro (Preparation for ErasmusPro), dins de la categoria KA2, que va començar a forjar-se el maig del 2022 gairebé en concloure el primer projecte inspectorial Erasmus+ KA3, el popular projecte DBWave, que va comptar amb una gran acollida durant els 24 mesos en què es va dur a terme.

Prep4Pro es desenvolupa gràcies al treball de socis a Bèlgica, Alemanya, Finlàndia, França i Eslovènia, a més d’Espanya, amb l’objectiu de construir una xarxa de proveïdors de Formació Professional europeus sòlida, sostenible, de qualitat i basada en la confiança mútua, promoure i facilitar l’organització i la implementació de mobilitats a llarg termini per a l’alumnat d’aquesta branca formativa, incloent-hi els destinataris amb menys oportunitats.

“Van contactar de nou amb la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora (SMX) per proposar-nos aquesta participació, i en aquesta ocasió concretant les accions i activitats del projecte en dos dels nostres centres, Salesians Monzón (Huesca) i Salesians La Palma del Río (Córdoba)”, comparteixen sobre les novetats principals des de l’equip coordinador de l’experiència.

El projecte va sorgir arran d’un primer contacte de la coordinadora belga amb la coordinació de SMX d’internacionalització, en un seminari organitzat pel SEPIE a Zaragoza el 2017. “Amb una primera experiència en aquest tipus de projectes, vam decidir que aquesta podia ser una bona oportunitat per donar continuïtat als projectes europeus i continuar creixent en aquest camp”, afegeixen.

Prep4Pro tindrà una durada de dos anys i mig, durant els quals es realitzaran sis trobades presencials programades per dur a terme el projecte, que es combinaran amb reunions en línia. En els darrers mesos del projecte, també es durà a terme una prova pilot amb alumnes.

“De moment ha tingut lloc una primera trobada presencial a Brussel·les al mes de gener, i una segona a Eslovènia durant el mes d’abril. A aquests seguiran altres trobades a Finlàndia al novembre, Espanya el febrer del 2024, Alemanya a l’abril i França a l’octubre”, expliquen sobre les jornades de treball planificades amb Sataedu (Finlàndia), BBS OHZ. Beruf Stimmungsbilddenden Schulen Osterholz-Scharmbeck (Alemanya), BTP CFA Occitanie (França), GO! Technisch Atheneum Zavelenberg (Bèlgica) i Solski center Kranj (Eslovènia).

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…