Preparats per a les novetats de la nova llei educativa

23 febrero 2022

Redacció / Edebé

l

Mig centenar de directius de col·legis de la Inspectoría Santiago el Mayor van participar a la jornada ‘Cambios que nos trae la LOMLOE’, organitzada per l'editorial salesiana Edebé a la seu de la província salesiana a Madrid.

Els equips directius dels col·legis salesians d’Espanya ja s’estan preparant per adaptar-se a les novetats que porta la nova llei educativa, la LOMLOE. Ahir al matí, mig centenar de directius de centres de la Inspectoría Santiago el Mayor es van unir a la jornada ‘Cambios que nos trae la LOMLOE’, que va tenir lloc a la seu provincial de Madrid de la mà de l’editorial salesiana Edebé.

El Director general d’Edebé, Antonio Garrido, va intervenir a l’inici de la jornada per posar en context els participants. La trobada va comptar amb dos ponents. Francisco José Ballesteros Martín va explicar com poden donar suport a les direccions dels centres la implantació d’aquests nous principis metodològics perquè siguin realitat a les aules. També va presentar eines i recursos que necessitarà el docent per abordar aquest canvi: formació, materials editats, programacions model… Per la seva banda, Elisabeth Maestre va presentar el Projecte #DeOtraManera.

Un camí junts

La comunitat educativa salesiana i Edebé han fet un llarg camí junts. Des dels inicis, els ha unit articular un projecte educatiu que respongués a uns mateixos objectius. Ha estat un camí complex, amb nombrosos canvis legislatius i socials, però ha comptat amb la complicitat i l’esforç de tothom.

El canvi de paradigma que l’educació ha experimentat actualment supera amb escreix el d’etapes anteriors. La LOMLOE i el repte que suposa la seva implantació el proper curs és ara el gran desafiament i per això les inspectories de salesianes i salesians de Santiago el Mayor i Maria Auxiliadora han convocat la jornada ‘Cambios que nos trae la LOMLOE’ amb la col·laboració d’Edebé.

Com serà la nova llei, com afectarà la feina del dia a dia o quines seran les novetats en la programació són els múltiples interrogants i la gran incertesa de tot el sector. Acompanyar i unir esforços és la necessitat més urgent.

A finals de novembre, Edebé plantejava que és possible educar ‘De Otra Manera’ i convidava a reflexionar amb els responsables de les tres grans iniciatives educatives (LOMLOE, Pacte Educatiu Global i ODS) com hauria de ser aquest procés.

Un apropament a la nova llei

La jornada ‘Cambios que nos trae la LOMLOE’ està estructurada en dues parts. En primer lloc, es fa una reflexió sobre la nova llei, per després conèixer els materials, l’acompanyament i la formació d’Edebé, que vol ser la brúixola dels equips directius en aquesta transformació.

Pendents del tancament dels currículums autonòmics, a la jornada es donaran a conèixer les claus del nou catàleg d’Edebé de Primària, ESO, Batxillerat, Bilingüisme, Anglès, Francès i Religió, les plataformes digitals (edebé On+) i Esemtia, així com el paper de la intel·ligència artificial o de productes digitals pioners com Adimat i Leobien.

En aquest moment clau, l’aposta de la comissió d’escoles i Edebé és caminar junts novament i il·lusionar pel canvi amb el compromís de consolidar l’escola salesiana del present i del futur.

Properes trobades

La trobada d’ahir a Madrid va ser la primera de les jornades per a equips directius d?escoles salesianes sobre la nova llei educativa. Les properes cites seran a València, Bilbao, Sevilla, Santiago, Valladolid, Barcelona, Las Palmas de Gran Canària i Saragossa.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…