«Puc i he de continuar creixent, fent el bé als altres»

13 julio 2023

Samuel Segura

l

D'aquesta manera s'expressava un dels salesians participants en l'experiència formativa que acaben de començar ambdues inspectories: «Formació Permanent per a la Mitjana Edat».

Des del diumenge 2 al dissabte 8 de juliol ha tingut lloc un curs formatiu en què han participat 22 salesians de les dues inspectories, convocats personalment pels seus inspectors.

El que caracteritzava la seva participació a l’experiència era la seva edat: entre 45 i 55 anys (…alguns van arribar fins als 58…) Per això, aquesta experiència formativa s’ha anomenat Formació Permanent per a la Mitjana Edat. Es tracta d’una proposta formativa d’ambdues inspectories, que ocupa tot un any i que té tres intervencions significatives, la primera la que ara es fa notícia, i que es va celebrar en una petita però acollidora residència de les Religioses del Sagrat Cor, a Miraflores de la Sierra, província de Madrid.

Els animadors de l’experiència formativa han estat tres membres de l’Equip Psicològic de CONFER Madrid que, simultaniejant-se o succeint-se, hi han conviscut i animat les sessions.

El contingut del curs ha estat una experiència personal i grupal d’autoconeixement i revisió des del punt de vista humà i de maduresa personal en aquest moment de la vida religiosa salesiana. Al final de l’experiència, en el moment de l’eucaristia presidida pels dos inspectors salesians, Fernando García i Fernando Miranda, alguns dels participants expressaven el que havien suposat aquests dies de treball personal i de grup profund: «Gràcies per l’oportunitat de escoltar-me i escoltar-vos, de conèixer-me i de conèixer-vos…»; «ha estat tot un regal disposar d’aquests dies per poder compartir tants moments personals i trobar ressonàncies similars als altres»; «he tingut ocasió de descobrir les meves ferides i fragilitats i comprendre que a través d’elles puc i he de continuar creixent i fent el bé als altres».

Els participants a l’experiència realitzaran durant aquest any de forma personal i dia a dia els «Exercicis Espirituals a la vida diària», i estan convocats d’aquí a un any, en aquestes mateixes dates, a trobar-se de nou, aquesta vegada a Terra Santa, per renovar la seva trobada personal amb Jesús a través dels llocs que el mateix Jesús va habitar.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…