​»Sabor a família», la marca del cor salesià

5 mayo 2023

Salesians Comunicació

l

Al matí del 3 de maig arribava el Rector Major de la Congregació Salesiana a Taco, una de les entitats de població que formen el municipi de Sant Cristóbal de La Laguna, per a reunir-se amb més de 200 joves destinataris de la tasca de la Fundació Don Bosco a Canàries.

Tenerife, 3 de maig de 2023. El Rector Major dels Salesians, l’espanyol Ángel Fernández Artime (Gozón-Luanco, Astúries, 1960), va celebrar la primera trobada de la seva segona jornada a Tenerife. En aquesta ocasió es va desplaçar fins a Taco, una de les entitats de població que formen el municipi de Sant Cristóbal de La Laguna, per a conèixer la tasca de la Fundació Don Bosco a Canàries. Durant aquest recorregut institucional va poder acudir a la seu territorial per a dialogar amb més d’un centenar d’educadors que exerceixen la seva tasca des de les Plataforms d’Educació Social de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

Durant la trobada, en què va estar recolzat per Juan Carlos Pérez Godoy, Conseller per a la Regió Mediterrània, Ángel Asurmendi, Provincial de la Inspectoria, Ignacio Vázquez, director de la Fundació, juntament amb Paco Ruiz i Paco Jaldo, directors salesians a l’illa, va poder conèixer els projectes d’atenció residencial, socioeducatius i d’inserció sociolaboral que l’entitat salesiana duu a terme entre els joves en risc gràcies a una metodologia pròpia: el Sistema Preventiu. Aquest model, present en tres comunitats autònomes a través de més de 160 projectes socials de la fundació, es caracteritza per l’educació integral i l’acompanyament personalitzat, amb la persona com a protagonista del seu procés i en clima de família.

Seguidament va tenir un moment especial amb els autèntics protagonistes: més de 100 joves destinataris dels projectes que esperaven impacients escrivint missatges dirigits a Don Ángel al costat d’un gran cor que presidia el pati amb la frase: “Sou uns lladres. M’heu robat el cor”. 

Bamba, un jove procedent de Senegal, va compartir el seu testimoni de vida per a trencar el gel i va explicar com va descobrir el treball de la fundac ‘Don Bosco’.

Asari, Begoña, Tayloa i Mustafà van recollir el testimoni i van posar a prova a Don Ángel amb les seves preguntes. ¿Com ‘s’enganxa’ a un jove que coneix els Salesians i decideix quedar-s’hi? ¿Què sent al tenir la responsabilitat de succeir a una persona com Don Bosco?, ¿què se’ls pot aportar als joves amb aquest treball?, ¿què se li pot dir a un jove que està al carrer buscant una sortida?, van ser algunes de las qüestions a las que s’hagué d’afrontar deixant clar que ​el «sabor a família» és la marca del cor salesià.

«Vaig dir que sí, perquè estimo els joves de veritat. Aquesta és la pau més gran que tinc com a Rector Major. Ser el successor de Don Bosco és quelcom molt bonic. Cap dels deu successors, com s’ha recollit en diferents cartes, ens n’hem sentit dignes d’aquest servei. Don Bosco és massa gran, amb un cor ple d’amor per Déu i la joventut. Em sento petit, però intento que, junt amb tots els qui formem la família de Don Bosco, fer realitat el seu somni avui dia”, explicava sentint-se feliç sabent que aquest és un servei molt bonic ‘que acabarà’ i que estarà disponible a la seva conclusió a la indicació del següent successor.

“Els somnis que teniu, els grans valors que van amb vosaltres i creure en les vostres pròpies possibilitats és el veritable repte”, insistia posant el focus en l’essencial i l’important, en la persona del jove. Un veritable repte al que els presents s’hi van comprometre en recollir el guant.

“Als educadors els dic que, entre tots els joves que ens podem trobar, els més vulnerables, aquells que es troben en situacions de risc, els qui es troben al carrer; tot el que puguem fer per ells serà la nostra prioritat”, expressava.

Després de les preguntes se li va fer lliurament d’un regal en forma de cançó a càrrec de Rocío i José Alberto que li van dedicar el tema ‘Corazón Salesiano’ de Nico Montero.

La trobada es va cloure, després de l’emocionant testimoni del salesià Pepelu Aguirre, amb el lliurament del cor que li ‘van robar a Don Bosco’ amb un vídeo amb un USB carregat de missatges i somnis. “Moltes gràcies don Ángel per aquesta estona”, concloïa Ignacio Vázquez, per a finalitzar amb la benedicció del Rector Major.

El programa de la jornada continuava amb la visita a partir de las 11:30 a Salesians La Orotava en una visita emmarcada en el 75 aniversari de la tasca salesiana en la vila orotavenca.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…