Salesians Alcoi impulsa un Centre d’Atenció Diurna per a infància amb necessitats especials

9 noviembre 2023

FISAT

l

Ho fan a través de la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás (FISAT) gràcies al concert amb la Generalitat Valenciana per promoure la qualitat de vida de 24 infants i adolescents que requereixen una atenció especialitzada.

Des de finals d’octubre la fundació FISAT ha aconseguit el concert amb la Generalitat Valenciana. Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge d´un nou recurs socioeducatiu per a la ciutat d´Alcoi, per a la promoció de la qualitat de vida d’infants i adolescents.

Gràcies al nou concert, el Projecte de Suport Educatiu Don Bosco d’Alcoi passa a ser un Centre d’Atenció Diurna, anomenat Centre de Dia Don Bosco, amb capacitat per atendre 24 nenes i nens que requereixen una atenció especialitzada. Amb això es dobla el nombre de persones destinatàries i es dota el recurs d’un equip d’intervenció format per educadors socials, treballadora social, psicòloga i una Tècnica d’Intervenció Social.

Des de FISAT, celebren aquest nou concert, que es demanava des de fa anys per atendre la demanda de la ciutat d’Alcoi. La fundació FISAT treballarà en xarxa amb els serveis socials de la ciutat per a les derivacions de nous destinataris i destinatàries fins a completar les places.

El Centre de Dia Don Bosco acompanya nens i nenes entre 6 i 17 anys en situació de vulnerabilitat i els facilita processos orientadors, la plena inserció social mitjançant serveis de suport socioeducatius, familiar, de lleure i de suport escolar.

És un recurs obert d’atenció diürna inserit de manera activa i participativa a la zona i que passa a formar part de la xarxa pública de centres de protecció de menors en situació de risc i exclusió social de la Comunitat Valenciana.

El Centre de Dia Don Bosco forma part de la Plataforma d’Educació Social de Salesians Alcoi. L’atenció es fa de dilluns a divendres en horari de 15 a 20h. I comprèn les accions següents:

  • Activitats de reforç educatiu i suport a l’educació formal.
  • Tallers (percussió, esport, teatre, manualitats…).
  • Excursions i convivències.
  • Educació en valors mitjançant itineraris de formació.
  • Formació, orientació, suport i seguiment familiar.
  • Atenció psicoterapèutica i logopèdica.

FISAT compta actualment amb tres Centre d’Atenció Diurna, dos a València i un a Alcoi; a més de sis Projectes de Suport Educatiu (PAE). Dos a València, i un a Burriana, Villena, Cartagena i Saragossa.

Amb el concert amb l’administració pública no només s’aconsegueix augmentar les places i treballar amb una plantilla especialitzada que afavoreixi una intervenció millor, també es dota d’estabilitat econòmica el recurs davant la fórmula de les subvencions, per això, FISAT treballa per poder adquirir el concert a la resta de Projectes de Suport Educatiu de l’entitat.

El 2022 FISAT va atendre més de 300 infants i adolescents a través d’aquests recursos.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…